2024. április 26. 23:28
KezdőlapMotoGPNem mindennapi megtiszteltetésben részesül a MotoGP-legenda

Nem mindennapi megtiszteltetésben részesül a MotoGP-legenda

Valentino Rossi óriási megtiszteltetésben részesül Tavullia és a régió vezetésétől, ünnepélyes keretek között átnyújtják neki a város kulcsát.

Május 19-én a MotoGP legendája, Valentino Rossit egy különleges megtiszteltetésben részesíti városa, Tavullia polgármestere, aki nagyon sokat köszönhet a világbajnoknak, hiszen miatta vált ismertté a kisváros.

„Köszönjük Valentino!! Hogy több mint 25 éves pályafutásod alatt leírhatatlan érzelmeket adtál nekünk, hogy emberek millióit hoztad közelebb egy olyan csodálatos sporthoz, mint a motorozás, hogy még büszkébbek lehetünk arra, hogy olaszok vagyunk, és hogy Tavullia nevét az egész világgal megismertetted. Ezen és sok más okból kifolyólag úgy döntöttünk, hogy Marche régióval közösen egy hivatalos ünnepséggel köszönjük meg neked, amelyet május 19-én tartunk. A TavulliaVale során sok barátunkkal együtt átadjuk neked a város kulcsait. Ez lesz a közösséged és rajongók millióinak virtuális ölelése szerte a világon.” – mondta Francesco Paolucci polgármester.

A város, ahol minden a legendáról szól Fotó: P1Race.hu

Nem ez az első és valószínűleg az utolsó alkalom sem, amikor az olasz legendát szülőhelyének környéke megtiszteltetésben részesíti, emlékezzünk csak vissza amikor a tavalyi esztendőben Pesaro városában egy óriás Rossi-bukósisak emlékművet lepleztek le.

Íme Rossi óriássisakja