back to top
2024. április 30. 20:01
KezdőlapMotoGPMegvolt a potenciál a Honda új motorjában, de az időjárás keresztülhúzta a...

Megvolt a potenciál a Honda új motorjában, de az időjárás keresztülhúzta a számításaikat

Sok versenyző panaszkodott a látási viszonyokra az argentin hétvégén. Álex Rins sem kivétel, aki számos pozíciót vesztett az egyre kedvezőtlenebbé váló időjárási körülmények miatt.

A tizenkettedik helyről rajtoló Álex Rins az ötödik helyig zárkózott fel a mezőnyben, mikor azzal szembesült, hogy a párás időben nem látta a rázóköveket. A kockás zászló végül a kilencedik helyen intette le a spanyolt.

„Nem túl jó eredmény. 10-15 körrel a vége előtt annyira párássá vált a plexi, hogy szinte semmit nem láttam, sem a rázóköveket, sem a vonalakat. Elkezdtem pozíciókat veszíteni. A szintén vizes körülmények között zajló bemelegítésen és a kvalifikáción minden rendben volt, de a futam katasztrofálisan sikerült.” nyilatkozta Rins.

A világbajnok óriási hibája után új győztese lett a MotoGP-nek az ítéletidőben

„Ami a motort illeti, semmi gond nem volt vele, sokkal jobb a tapadása, mint a Suzukinak. Kár, hogy nem tudtam beverekedni magam az első 5-6 versenyző közé, és talán a dobogó sem lett volna olyan messze.”

Rins megerősítette, hogy az új RCV futóművel versenyzett, amelyet Marc Márquez távolléte miatt kapott a HRC-től. Csapattársa, Takaaki Nakagami a 13. helyen végzett.