2024. április 30. 11:59
KezdőlapMotoGPHiába a jó teszteredmény, egyvalami mégis aggasztja az Aprilia versenyzőjét

Hiába a jó teszteredmény, egyvalami mégis aggasztja az Aprilia versenyzőjét

Két órával a teszt vége előtt Aleix Espargaró előkelő helyet foglalt el az eredménylistán. Az Aprilia gyári pilótája azonban visszafogottan nyilatkozott a versenyen tapasztalt nehézségek után.

Aleix Espargaró a pole pozíció megszerzésével bizonyította gyorsaságát a jerezi hétvégén, ám ezt nem tudta dobogóra váltani. Az Aprilia versenyzője nem tudta kihasználni az RS-GP erősségeit, mivel a sprintfutamon bukott, majd vasárnap csak az ötödik helyen intette le a kockás zászló.

Aleix Espargaró ismét a leggyorsabbak között volt a hétfői teszten. Ennek ellenére a 33 éves versenyző nem volt teljesen elégedett.

„Sok mindent kipróbáltunk, az ebédszünet előtt majdnem két versenytávot motoroztam. Nyilván közel sem olyan ez, mint egy versenyszimuláció, de azon voltunk, hogy valamelyest csökkentsük a nyomást az első gumin.”

Rossi pilótái voltak a leggyorsabbak, a Honda versenyzője bukott az új motorral a jerezi teszten

„Nagyon elégedett vagyok az eddigi munkánkkal, valóban gyorsak vagyunk, teljes tankkal teszteltünk, dolgoztunk a súlyelosztáson, kipróbáltunk egy új lengőkart is. Sok minden van, de nehéz megmondani, hogy ez egy pozitív teszt volt-e vagy sem. Használt gumikon én voltam a leggyorsabb a hétvégén, ez pozitívum, de ha egyedül motorozol, teljesen más a helyzet, mert nehéz megítélni a teljesítményt.”

„A KTM kivételével mindenki teljesített rajtgyakorlatokat. Ez a sportunk része. Régebben nem voltak annyira fontosak a rajtok, de ezen a hétvégén igen. Eléggé hasonló tempót diktáltam a futamon, mint Bagnaia. Ha elsőként vagy másodikként rajtoltam volna, biztos vagyok benne, hogy a győzelemért vagy a második helyért küzdhettem volna, de a rajt után negyedik voltam, és nem tudtam mit tenni. A légnyomás és a gumihőmérséklet miatt a rajt kulcsfontosságú. Mindenképpen fejlődnünk kell ezen a téren, mert jelenleg elkeserítő a helyzetünk. A mi rajtjaink a legrosszabbak.”