back to top
2024. április 30. 13:15
KezdőlapMotoGPMarc Márquez öccse felidézte, ahogyan majdnem elájult a spanyol király előtt

Marc Márquez öccse felidézte, ahogyan majdnem elájult a spanyol király előtt

Álex Márquez egy beszélgetős tévéműsorban több anekdotát is megosztott a nézőkkel. Emellett persze a MotoGP-ről is esett szó, és elárulta, szerinte új csapatával nagy dolgokra lehetnek képesek.

Az előző hétvégén nem rendeztek futamot a MotoGP-ben, így a mezőny tagjai pihenhettek a következő, Le Mans-i forduló előtt. Emellett adott esetben volt idejük a pályán kívül is szerepelni. Így tett Álex Márquez is, aki a spanyol Movistar 0 televíziós csatorna ’Martínez y Hermanos’ című, könnyed beszélgetős műsorának vendége volt.

A jellegéből fakadóan mindez nem a szakmázásról szólt, és volt idő feleleveníteni néhány vidám történetet, amelyet korábban nem árult el a nagyközönségnek. Szóba került például bátyja, Marc Márquez is, aki bizonyos szituációkban nagy mókamester tud lenni. Tréfáinak gyakran öccse volt az áldozata, de az Álex Márquez által elmesélt sztoriban pont nem.

„Sokszor megvicceltek már, mert a bátyám egy szemétláda – kezdte. – Volt egy igazán jó José [Luis Martínezzel], Marc asszisztensével, hogy [olyan volt, mintha] szellemek lettek volna a hotelben. Hangszórókat tettek a szobába, egy GoPrón keresztül látták őt. Letöltöttek egy ijesztő [hangokat kiadó] alkalmazást, és hallani lehetett a zajokat. Besz*rt. Elmentek megkeresni, amikor látták, hogy elhagyja a szobát.”

MotoGP, Álex Márquez, Marc Márquez, 2019
Marc Márquez sokszor megviccelte öccsét (Fotó: MotoGP Media)

Egy másik története viszont csak utólag vicces, az adott helyzetben aligha érezte jól magát. Miután 2019-ben megnyerte a Moto2-es világbajnokságot, IV. Fülöp spanyol király meghívta őt a királyi palotájába egy fogadásra. Márquez annyira kimerült volt a szezon fáradalmaitól, hogy a látogatásnak az lett a vége, hogy kis híján elájult.

„A mostani király előtt, a királyi palotában fogadtak minket, miután nyertünk – emlékezett vissza. – El kell mondanom, hogy nagyon elfoglalt voltam, megnyertem a bajnokságot, edzés… Nem szegtem meg a protokollt, mert nem a kamerák előtt történt, de magunk voltunk, én ott álltam a nyakkendőmben, mögöttem a szüleim. Odafordultam édesanyámhoz, és mondtam neki, hogy »összeesek«. Elkezdtem a király előtt kikötni a nyakkendőmet, mert az összeesés határán voltam, és a következő dolog az volt, hogy ültem a földön. A király pedig azt mondta, hogy »mi bajod van?«. Mondtam, hogy »semmi, semmi«. Mindannyian elmentek anélkül, hogy ittak volna valamit, és adtak inni.”

Az anekdotázás mellett persze szóba került az idei MotoGP-szezon is. Márquez az LCR-től a Gresinihez igazolt, vagyis Honda helyett immáron Ducatin ül. A spanyol versenyző sokkal jobban érzi magát az olaszok motorján. „A Honda és a Ducati között az a különbség, hogy az egyik rosszabb, a másik jobb a vezetési stílusomnak – magyarázta. – A Ducatin jobban motorozom, jobban illik hozzám a magasság és az ilyesmik miatt.”

Márqueznek voltak villanásai, Argentínában a dobogóra is felállhatott. Négy futamon összesen 41 pontot gyűjtött, ami a bajnokság tizedik helyére jó. A 27 éves pilótánk nagy céljai vannak, de jelenleg természetesen másokat tart a bajnokság esélyesének. „Jól kezdtünk, és nagy dolgokat érhetünk el – fogalmazott. – Miért ne, álmodni szabad. Akik idén az esélyesek, az a bajnok, [Francesco] Bagnaia, [Fabio] Quartararo és akkor ott van Marc. Ők hárman azok, akik a különbséget jelentik. A bátyámat azért tettem ide, mert sok pontot lehet szerezni, és ez számos fordulatot hozhat.”