back to top
2024. szeptember 28. 17:30
KezdőlapMotoGPMarc Márquez ezúttal a vízen száguldozott, és kikapott a népszerű F1-es pilótától...

Marc Márquez ezúttal a vízen száguldozott, és kikapott a népszerű F1-es pilótától (videó)

Marc Márquez egy vitorláshajóban mérhette össze tudását a Forma–1-es futamgyőztes Daniel Ricciardóval, aki jobbnak bizonyult nála ebben a műfajban. A nyolcszoros világbajnok a teniszsztár Rafael Nadal szállodájának megnyitóján is részt vett, és más motorosokkal együtt edzett.

Bár nem ez volt a terv, de mivel a Kazah Nagydíjat későbbre halasztották a MotoGP mezőnyének három szabad hétvégéje van az Olasz Nagydíj és a jövő héten esedékes Holland TT között. A pilóták természetesen igyekeznek kihasználni a lehetőséget: így tett Marc Márquez is, akinek meglehetősen mozgalmasan teltek az elmúlt napjai.

A spanyol versenyző nemrég egy különleges versenyen vett részt, ugyanis nemcsak a két kereket hagyta el, hanem a szárazföldet is. A Red Bull sokszor érdekes feladat elé állítja a sportolóit, és mivel a nyolcszoros világbajnok is a bikások támogatását élvezi, időről időre ő is feltűnik ezekben a videókban. Így történt most is, amikor egy vitorláshajóval kellett száguldania.

Az ellenfele nem volt más, mint a Forma–1 egyik legnépszerűbb versenyzője, a jelenleg a Red Bull fiókcsapatánál, az RB-nél szereplő nyolcszoros futamgyőztes, Daniel Ricciardo. Mindketten kaptak maguk mellé, pontosabban mögé egy profit: Márquezt Yves Detrey, míg az ausztrál pilótát Maxime Bachelin segítette, akik egyaránt az energiaitalosok által szponzorált Alinghi csapatának tagjai. A száguldás során a 90 km/h-t is elérték, és bár a Gresini motorosa alulmaradt, élvezte a programot.

„A legnagyobb kérdés, amelyet feltettem magamnak, hogy miként tanulnak, és hogyan értik meg, hogy mit kell csinálniuk jelentette ki. – Rendkívül nehéz ráérezni, hogy mi történik a hajóban, mert amint felgyorsít az ember, minden nagyon simán megy. Teljesen más a sebesség. Kilométer per órában mérve talán lassabb [a motorversenyzésnél], de nagyon is éreztem a tempót. Amikor az ember benne van, nem érzi, hogy gyors. Aztán viszont láttam, hogy Daniel hajója szárnyal mellettünk, és rájöttem, hogy én is ezt teszem.”

Márquez számára a szünet korábbi része sem telt eseménytelenül. Erre az időszakra visszatért Katalóniába, és a tengerparton nyaralt. Múlt héten pedig meghívást kapott barátja, a 22-szeres Grand Slam-győztes teniszező, Rafael Nadal új, Zel Costa Brava elnevezésű hoteljének megnyitójára Tossa de Marban. Ahogyan a nyaralás többi részére, úgy barátnője, Gemma Pinto ide is vele tartott.

Persze nyilvánvaló, hogy a pilótáknak még ebben az időszakban is edzeniük kell. Éppen ezért a héten ellátogatott Aragónba, hogy ott motorozzon. A helyszínre testvére, Álex Márquez mellett vele tartott a Moto2-es Fermín Aldeguer, Diogo Moreira és Albert Arenas, valamint a Moto3-as világbajnokság listavezetője, David Alonso is.

Marc Márquez elárulta, mekkora különbséget sejt a saját motorja és a gyári Ducatik között