back to top
2024. szeptember 29. 01:19
KezdőlapSuperbikeIannonénak „még fejlődnie kell”, hogy a Ducatinál őt tekintsék Bautista utódjának

Iannonénak „még fejlődnie kell”, hogy a Ducatinál őt tekintsék Bautista utódjának

Gigi Dall’Igna elárulta, hogy meghosszabbítják a Superbike-csapatuk főszponzorával kötött szerződésüket. A Ducati versenyrészlegének vezérigazgatója azt is elmondta, hogy Álvaro Bautistával szeretnék folytatni a közös munkát, majd Andrea Iannonéra is kitért.

A Superbike-világbajnokság elmúlt két idénye nagyrészt az Aruba.it Racing – Ducatiról, vagyis a bolognaiak gyári csapatáról szólt. Álvaro Bautista ugyanis ezzel az alakulattal húzta be az előző két bajnoki címet, viszont a 39 éves pilóta a hírek szerint most azt fontolgatja, hogy a szezon végén visszavonul.

Hihetetlen, hogy Bautista mit úszott meg a misanói hibája után (videó)

Gigi Dall’Igna, az olasz gyártó versenyrészlegének vezérigazgatója nemrég többek között Bautistáról is szót ejtett, és azt is felfedte, hogy nem fog változni a csapatuk névadó szponzora. „Meghosszabbítjuk az Arubával kötött szerződésünket. Már nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy lezárjuk ezt az üzletet – jelentette ki Dall’Igna a Superbike-világbajnokság hivatalos honlapjának. – Ezután pedig a versenyzőkkel kell majd véglegesítenünk a megállapodásokat. Álvaro velünk lett kétszeres világbajnok, szóval az biztos, hogy nekünk ő egy kiemelten fontos versenyző. Szeretnénk vele folytatni.”

Amennyiben Bautista visszavonul az idény végén, feltehetően Andrea Iannone is eséllyel pályázhat a gazdátlanná váló ülésre. A korábbi MotoGP-pilótát ugyan 2019-ben doppingvétség miatt négy évre eltiltották, de a büntetését már letöltötte, és az idei szezonban a Superbike-világbajnokságon tért vissza a versenypályára. A Mániákus pedig eddig kifejezetten jól teljesít a GoEleven Ducatijával, jelenleg a tabella hatodik helyén áll legjobb szatellitversenyzőként.

A Ducatinak Iannone személyében a gyorsaságán kívül a marketingértéke is vonzó lehet, az olasz pilóta ugyanis kifejezetten népszerű hazájában. Mindezt persze ő maga is tudja, így nemrég lényegében bejelentkezett a piros motorért. Viszont Dall’Igna úgy látja, az eddiginél jobb teljesítményre lesz szükség tőle ahhoz, hogy ő legyen az egyértelmű választott. „Andrea négy hosszú évig egyáltalán nem versenyzett, és alig néhány hónapja tért vissza, ez pedig nem könnyű – emlékeztetett a mérnök. – Néhányszor már megmutatta a benne rejlő potenciált, de egy kicsit még fejlődnie kell. De bízom benne, hogy ez sikerül neki, mert ismerem, és tudom, hogy mennyire tehetséges. Úgy hiszem, képes arra, hogy kiemelkedően jó teljesítményt nyújtson.”

Arra a kérdésre, hogy Iannone helyettesítheti-e Bautistát, ha a címvédő visszavonul, Dall’Igna kitérő választ adott  „Nem hiszem, hogy jelenleg fontos lenne erről beszélni, mivel Álvaro az első választásunk” – szögezte le.

Iannone: Különleges vagyok a Ducati számára