back to top
2024. szeptember 19. 22:45
KezdőlapMotoGPMartín szerint lehetetlen volt követni Marc Márquezt, aki úgy látja, nem a...

Martín szerint lehetetlen volt követni Marc Márquezt, aki úgy látja, nem a sprint az igazán fontos

Az aragóniai sprintfutam dobogósai, Marc Márquez, Jorge Martín és Pedro Acosta értékeltek a leintés után.

Marc Márquez nagy léptekkel halad a tökéletes hétvége felé Aragóniában. Miután ő volt a leggyorsabb az első szabadedzésen, az edzésen, majd az időmérőn is – a kvalifikáción ráadásul 2011 óta nem látott különbséggel verte a második Pedro Acostát –, könnyedén nyerte meg a sprintet, a vezetését senki sem tudta veszélyeztetni. Így pedig megszerezte az első győzelmét a Ducatival, ami ráadásul egyben az első sprintgyőzelme is volt. A spanyol pilóta a 2021-es misanói futam után tudott újra az élen zárni egy viadalt.

Megszületett Marc Márquez első győzelme a Ducatival, Bagnaia küszködése miatt Martín járt jól

„Nagyon jól érzem magam – mondta Márquez. – Tudjátok, ez eddig is egy jó hétvége volt, de a verseny mindig más, az a verseny, azon nem hibázhatsz. Én egy kicsit meginogtam az elején, de aztán próbáltam máshogy menni, és utána már kontrollálni tudtam a futamot. Ma ünnepelni fogunk, mivel megnyertük ezt a sprintet, de az igazán fontos dolog majd holnap jön. Persze az nagyon jó, hogy megszereztük az első győzelmünket, ráadásul nekem ez az első sprintgyőzelmem. Várom, hogy holnap megint ez előtt a nagyszerű közönség előtt versenyezhessek.”

Jorge Martín a negyedik helyről vágott neki a sprintnek, de az 1-es kanyarban már másodikként fordult el. Egy ideig úgy tűnt, hogy Acosta meg fogja támadni, de aztán az újonc lemaradt mögötte, ahogy ő is Márquezről. Martín ezzel az eredménnyel visszavezette a vezetést a tabellán, pillanatnyilag három pont az előnye, mivel nagy riválisa, Francesco Bagnaia végig küszködött, és így csak kilencedik lett.

„Ez egy csodálatos verseny volt, főleg úgy, hogy buktam az időmérőn, mivel azután nehéz volt visszanyernem az önbizalmamat – kezdte Martín. – Aztán próbáltam követni Marckot, az elején azt hittem, hogy a végén talán lesz esélyem ellene. De végül ez lehetetlennek bizonyult, mindenesetre gratulálok neki. Viszont elég magabiztos vagyok, szóval úgy gondolom, hogy holnapra meg tudunk tenni még egy lépést, és így harcban lehetünk majd vele.”

Acosta a második helyről indult, de ahogy említettük, Martín szinte azonnal elment mellette. A mazarróni cápának innen elég eseménytelen futama volt, de biztos kézzel behozta a KTM-et a harmadik helyre. „Ez egy jó futam volt, bár a rajtnál elkövettem egy hibát, és kipörgött a kerék – árulta el Acosta. – De elég jó volt a tempóm a tegnapihoz képest, szóval elégedettek lehetünk. Várom a vasárnapi versenyt.”