back to top
2024. szeptember 19. 21:20
KezdőlapMotoGPEgy olasz legenda emlékét sikerült megsérteniük a Marc Márquezt kifütyülő misanói nézőknek

Egy olasz legenda emlékét sikerült megsérteniük a Marc Márquezt kifütyülő misanói nézőknek

Marc Márquez csak utalt rá, Nadia Padovani, a Gresini tulajdonosa viszont lényegében nyíltan kimondta, hogy a nyolcszoros világbajnokot kifütyülő nézők Fausto Gresini emlékét sértették meg. Az alapító özvegyének fájt ez a reakció.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, Marc Márquezt szórványos füttyszó fogadta, amikor felállt a misanói dobogó tetejére a San Marinó-i Nagydíjon aratott győzelme után. A reakciót Davide Tardozzi, a gyári Ducati csapatmenedzsere nyíltan elítélte, ahogyan a jelek szerint Francesco Bagnaia is, aki igyekezett leállítani a pfujoló nézőket.

Leendő főnöke megvédte Marc Márquezt az őt kifütyülő nézőkkel szemben

Bár egy versenyző kifütyülése mindenképpen elfogadhatatlan, tény, hogy Márquezt nem nagyon hatotta meg a gesztus, hiszen a korábbi években ennél sokkal rosszabban is volt része. Olyasvalakit viszont nagyon is megbántottak, akit aligha akartak. A Gresini a hétvége utolsó napján alapítójára, Fausto Gresinire emlékezett mind a motorfestéssel, mind a ruházattal, és a spanyol motoros is neki ajánlotta a győzelmet. Később ő maga is utalt rá, hogy a fütyülés már csak ezért sem volt helyénvaló.

„Fausto Gresini olasz versenyző volt, aki sokat tett az olasz pilótákért, a Gresini Racing pedig egy olasz csapat, amely szintén sokat tesz értük, és amelynek a székhelye egy kőhajításnyira van Misanótól – nyilatkozta. – Ugyanakkor végső soron egy olyan pályán, amelynek [a hangulata] egy futballstadionéra hasonlít, ez is megjelenik.”

Márquez tehát nem állt bele nyíltan, hogy az őt kifütyülők megsértették Gresini emlékét, de az alapító özvegye, Nadia Padovani lényegében igen. A csapat jelenlegi tulajdonosát nagyon rosszul érintette ez a fajta reakció.

„Nem esett jól, hogy néhány szurkoló kifütyülte Marcot – jelentette ki az Il Resto del Carlinónak adott interjújában. – Ez a gesztus nekünk is fáj, mert mi egy emilia-romagnai istálló vagyunk. Sok mindenen mentünk keresztül Kató, Sic, valamint Fausto halálával, és nem érdemeljük meg ezt a füttyszót.”

Marc Márquez elárulta, miben kell fejlődnie, majd leszögezte, Bagnaia gesztusa „sokat elmond róla”

Az első két felsorolt névvel természetesen Kató Daidzsiróra és Marco Simoncellire utalt. Előbbi a 2003-as Japán, utóbbi pedig a 2011-es Maláj Nagydíjon vesztette életét versenybalesetben, és mindketten a mai Gresini Racing akkori változatánál szerepeltek. Maga az alapító pedig 2021 februárjában hunyt el koronavírusban.

A történtektől függetlenül Padovanit boldoggá tette, hogy versenyzője pont ezen a napon tudott nyerni. „Hihetetlen érzés volt látni, ahogyan Márquez fellép a dobogó legfelső fokára egy olyan színű ruhában, mint amilyenben a férjem győzött a nyolcvanas években. Egy álom vált valóra. Megérdemelte mindazért, amit tett és adott a motoros világnak.”