back to top
2024. szeptember 19. 18:33
KezdőlapNégykerékRossiék újra dobogóra állhattak, amihez a Doktor hihetetlen hajrája is kellett

Rossiék újra dobogóra állhattak, amihez a Doktor hihetetlen hajrája is kellett

Valentino Rossi egységével a harmadik helyen fejezte be az Endurance Világbajnokság előző fordulóját. Az utolsó etap során a Doktor öt előzést is bemutatott a 46-os rajtszámú autóval.

Hiába ismeri jól a pályát, az Endurance Világbajnokság (WEC) amerikai fordulója nem sikerült jól Valentino Rossinak és váltótársainak, hiszen egy technikai hiba miatt kiestek közvetlenül a leintés előtt. A WRT 46-os rajtszámú BMW-je aztán Austinból Japán felé vette az irányt, hogy a hétvégén már a Fuji Speedwayen guruljon ki a garázsból. Ám a Rossi, Maxime Martin, Ahmad al-Harti összeállítású egység nem a legbizakodóbban vághatott neki a 6 órás viadalnak, hiszen az időmérőn csak az LMGT3 kategória tizenkettedik rajthelyét sikerült megszerezniük.

Ismét balul sült el Rossiék hétvégéje, az Amerikai Nagydíj helyszínén is pontok nélkül maradtak

Viszont al-Harti nagyszerűen rugaszkodott neki, és rövidesen már az ötödik helyen autózott. Az egység szinte végig az élmezőnyben tartotta magát, de pont az utolsó etap előtt kissé visszaestek. Azonban ezúttal Rossi volt a befejező, és a Doktor a hajrában megmutatta, miért mondta róla a WRT feje, hogy kategóriájában a legjobbakkal is felveszi a versenyt. Az olasz pilóta két kör alatt öt ellenfelét előzte meg, volt olyan kanyar, amelyben egyszerre két autó mellett ment el. Végül pedig harmadikként szelte át a célvonalat a BMW-vel, így csapattársaival az imolai második helyük után újra felállhattak a dobogóra. Ezzel megtartották az összetettbeli ötödik pozíciót, de a Vista AF Corse 55-ös alakulata, amely megnyerte a futamot, hét egységre megközelítette őket, így a bahreini szezonzárón parázs csata alakulhat ki köztük.

„Nagyon boldogok vagyunk! Hihetetlenül jó érzés volt a két héttel ezelőtti austini kudarc után egy ilyen eredményt elérni – olvashatóak Rossi szavai a csapat közleményében. – Nehéz volt a verseny, de Ahmad, Maxime és én nagyszerű munkát végeztünk, a csapatunk pedig ismét tökéletes stratégiát és bokszkiállásokat hozott össze. Ez a második dobogós helyezésünk ebben a szezonban, szóval nagyon elégedettek vagyunk!”

Maxime Martin is megszólalt. „Nagyon boldogok vagyunk! Nem számítottunk erre a dobogóra, de tökéletes versenyt futottunk, tökéletes stratégiával, és mindenből, amink volt, kihoztuk a lehető legtöbbet – jegyezte meg a belga pilóta. – Nem hibáztunk, és nem kaptunk büntetést sem, ami a végén meghozta a gyümölcsét. Nagyon jó érzés volt újra a dobogóra állni az utóbbi balszerencsés futamok után.”

Rossi felidézte a rivalizálását Lorenzóval, aki szerinte egy nem kedves, de zseniális versenyző volt