back to top
2024. szeptember 27. 17:31
KezdőlapMotoGPBagnaia több nehézséggel küszködött, elárulta, mi oldotta meg a problémáit

Bagnaia több nehézséggel küszködött, elárulta, mi oldotta meg a problémáit

Francesco Bagnaia szerint több okból is komplikált volt számára az Indonéz Nagydíj pénteki napja, de úgy véli, van még tartalék a motorban. Enea Bastianini elégedetten értékelt, és elárulta, változtatott az időmérőhöz, illetve a hétvége első napjához való hozzáállásán.

A végeredményt látva a gyári Ducati mindkét gyári versenyzője magabiztosan jutott tovább a Q2-be, ám igencsak eltérő utat jártak be. Francesco Bagnaia mindössze a tizennegyedik helyen zárta az Indonéz Nagydíj első szabadedzését, ám ennek nem kellett nagy jelentőséget tulajdonítani, hiszen végig ugyanazon a gumiszetten ment.

Morbidelli kezdte az élen az indonéziai hétvégét, nagyon komoly életjeleket mutatott a Honda

Sokáig azonban a magyar idő szerint délelőtti edzésen is a mezőny második felében volt, és a hajrában futott első gyorskörei sem sikerültek igazán jól. Az utolsó próbálkozása viszont már meggyőző volt, és végül mindössze 82 ezredes hátrányban negyedikként zárt. A címvédő szerint a lágy hátsó abroncs hozta meg az áttörést, de a motor még messze nem érte el teljesítményének maximumát.

Több okból is komplikált nap volt – nyilatkozta az olasz Sky Sports-nak. – Délelőtt megpróbáltuk újrahasznosítani a tavalyi beállításokat, de már nem működtek a korábbiaktól eltérő tapadási viszonyok miatt. Ezernyi változtatás ellenére [egy ideig] délután sem tudtunk teljesíteni. Aztán feltettük a lágy [gumit] hátulra, és szerencsére minden visszatért a normális kerékvágásba. Az utolsó gyorsköröm két másodperccel volt jobb az elsőhöz képest, de még mindig sok a tartalék a motor potenciálját tekintve, csak meg kell értenünk.”

Az iramot ezúttal Bagnaia csapattársa, Enea Bastianini diktálta. A 26 éves versenyző az első gyakorláson nyolcadikként zárt, az edzésen viszont megmutatta, hogy ezen a hétvégén alighanem számolni kell vele. A hétszeres MotoGP-futamgyőztes ugyanis még Jorge Martín hatalmas körrekordját is 4 századmásodperccel felülmúlta.

Bastianini pályacsúccsal vitte a napot, a Honda épphogy lemaradt a továbbjutásról Indonéziában

Remekül éreztem magam, elégedett vagyok – kezdte az értékelést. – Nagyon szeretem ezt a pályát, általában jól megyek rajta. A Ducati technikusai mostanra jól ismernek, és tudják, mire van szükségem. Most például már az elejétől jól éreztem magam a javasolt megoldásokkal. Ha megvan az összhang, minden könnyebbé válik.”

Az idény korábbi részében Bastianininek azért volt nehéz dolga a futamokon, mert egy körön nem nyújtott elég jó teljesítményt. Ennek kapcsán elmondta, hogy most más megközelítést alkalmaz az eddigihez képest. „Ez volt az Achilles-sarkam, és változtatnom kellett az időmérőhöz, illetve a pénteki naphoz való hozzáállásomon – magyarázta. – Még sok futam van hátra, hinnem kell benne.”