back to top
2024. szeptember 27. 19:09
KezdőlapMotoGPTöbb helyen is eltört Oliveira csuklója, hazájában fog lábadozni

Több helyen is eltört Oliveira csuklója, hazájában fog lábadozni

Miguel Oliveirának több helyen is eltört a csuklója, pontosabban az orsócsontja. A portugál pilóta hamarosan Portugáliába repül, ahol meg kell műteni a sérült testrészt, így a jövő heti motegi hétvégén való részvétele meglehetősen kétségessé vált.

Nem indult jól a MotoGP indonéziai hétvégéje, hiszen súlyos következménye lett a magyar idő szerint hajnalban rendezett első szabadedzésen történt egetlen bukásnak. Miguel Oliveira a gyakorlás kétharmadához közeledve egy highside-ot szenvedett el a 4-es kanyarban, majd hordággyal kellett levinni a pályáról.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, az orvosi központ után a közeli kórházba szállították, és csuklótörést diagnosztizáltak nála, így ki kell hagynia a mandalikai forduló hátralévő részét. Azóta viszont csapata, a Trackhouse Racing valamivel bővebb információkkal szolgált a portugál motoros állapotáról. Ebből kiderült, hogy Oliveira nem csak egy törést szenvedett el.

Oliveira eltörte a csuklóját, véget ért számára az indonéziai hétvége

Miután az edzés közepén bukott, Miguelt a pálya orvosi központjába szállították kivizsgálásra, ahol megállapították, hogy eltört a jobb csuklója – olvasható a csapat közleményében. – Ezután helikopterrel a matarami kórházba vitték CT-vizsgálatra, amely kimutatta, hogy Miguelnek több helyen is eltört az orsócsontja.”

Innentől kezdve a következő kérdés, hogy Oliveira részt vehet-e a jövő héten esedékes Japán Nagydíjon Motegiben. Nos, erre továbbra sem kaptunk választ, de az alábbi információk alapján ez igencsak valószínűtlen. A 29 éves pilóta ugyanis visszatér Európába, ahol meg fogják operálni sérült testrészét.

A törést sikeresen stabilizálták, Miguel magánál van, és vissza fog repülni Portugáliába, hogy konzultáljon a műtétről – közölte a Trackhouse. – Amint további információk állnak rendelkezésre, nyilvánosságra hozzuk azokat, addig is mindenki mielőbbi felépülést kíván Miguelnek a Trackhouse Racingnél.”

Oliveira az Instagramon megerősítette, hogy beavatkozásra lesz szükség. A jövőre a Pramacnál szereplő pilóta vesszőfutása tehát tovább folytatódik: az ötszörös MotoGP-futamgyőztes tavaly háromszor is megsérült. A portimãói balesetet egyértelműen Marc Márquez okozta, a jerezi után véleményes módon Fabio Quartararót büntették, de az akkori RNF-versenyző mindenképpen vétlen volt, a katari sprintfutamon viszont őt szankcionálták a bukásért, amelyben Enea Bastianini és Franco Morbidelli is belekeveredett.