szombat, szeptember 28, 2024
KezdőlapMotoGPMartín bukása miatt Bagnaia győzelemre, Marc Márquez harmadik helyre tudta váltani a...

Martín bukása miatt Bagnaia győzelemre, Marc Márquez harmadik helyre tudta váltani a nagyszerű rajtját

- Hirdetés -
- Hirdetés -

Francesco Bagnaia nyerte meg az Indonéz Nagydíj fordulatos sprintfutamát Enea Bastianini és Marc Márquez előtt. A címvédő így 24 pontról 12-re csökkentette a hátrányát a tabellán Jorge Martín mögött, aki a pole pozícióból rajtolva csak tizedik lett, mivel bukott a verseny legelején.

A MotoGP 13 körös sprintjével ért véget az Indonéz Nagydíj szombati programja. Az időmérő eredményének megfelelően Jorge Martín, Marco Bezzecchi és Pedro Acosta várta az első sorból a lámpák kialvását. A reggeli meleg nem csökkent, bár érdemben nem is nőtt. A rajt előtt így a levegő hőmérséklete 29, a mandalikai pályáé 59 fokos volt, a korábban várt csapadék pedig nem érkezett meg. A gumiválasztás tekintetében a nagy többség az előre kemény – hátulra lágy kiosztás mellett döntött. A kivételt Bezzecchi mellett Fabio Quartararo, Fabio Di Giannantonio, Franco Morbidelli, Álex Rins és Luca Marini képezték, akik előre is lágyat tetették fel.

Martín másik ligában játszott, Marc Márquez kétszer is bukott a szokatlan végeredményt hozó időmérőn

- Advertisement -

Mind Francesco Bagnaia, mind Marc Márquez nagyszerű rajtot vett, a címvédő a negyedikről a másodikra, a nyolcszoros világbajnok pedig a tizenkettedikről az ötödik helyre lépett előre. A nagyszerű időmérőt futó Fabio Quartararo ott tudott maradni Bezzecchivel, Acostával, Enea Bastianinivel és Márquezzel, viszont Johann Zarco visszaesett a tizenegyedik pozícióba.

Martín megtartotta a vezető helyet, de még az 1. körben bukott a 16-os kanyarban. A Pramac pilótája nem esett nagyot, így rögtön felkapta a motorját, és elindult a mezőny után. A vezetést így Bagnaia vette át, aki ekkorra nagyjából fél másodperccel szakította le Acostát. Rövidesen Raúl Fernández és Joan Mir is elesett, de mindketten folytatták a versenyt.

Ezután Bezzecchi kezdte el támadni Acostát a második helyért. Az olasz pilóta bevetődött az újonc mellé, akit a szabályosság keretein belül kissé kifelé terelt. Ez pedig Márquez is kihasználta, aki szintén elment a KTM-versenyző mellett. Hármuk bolya – amely folyamatosan közeledett Bagnaiára – mögött a futam közepén már Morbidelli érkezett, miután megelőzte Quartararót.

A lágy első gumit használó Bezzecchi gyors ütemben közeledett Bagnaiára, viszont amikor odaért közvetlenül mögé, hibázott. A VR46 pilótája majdnem elesett, és közel volt hozzá, hogy magával rántsa a márkatársát is.  Végül ez nem következett be, mivel kiment a pályán kívülre, de így visszaesett a negyedik helyre. A második pozíciót így Márquez, a harmadikat Bastianini ragadta magához.

A leintés előtt 3 körrel Bagnaia közel fél másodperccel haladt Márquez előtt, akit Bastianini folyamatosan támadott. Mögöttük nagy távolságra egymástól Bezzecchi és Acosta jött, akit a látványos felzárkózást bemutató Maverick Viñales és Zarco követett, az utolsó pontszerző helyet pedig Di Giannantonio tartotta. Augusto Fernández ezalatt bukott.

Az utolsó előtti körben Bastianini végre elment Márquez mellett, de Bagnaiára már nem tudott veszélyes lenni. A címvédő így a negyedik idei sprintgyőzelmét aratta, és 24 pontról 12-re csökkentette a hátrányát a tabellán Martín mögött, aki végül tizedik lett. A futamon a második helytől a Bastianini, Márquez, Bezzecchi, Morbidelli, Acosta, Viñales, Zarco, Di Giannantonio sorrend alakult ki.

- Advertisement -