back to top
2024. október 03. 23:25
KezdőlapMotoGPMartínnak egy „rémálom” volt a tavalyi szezon vége, de idén már sokkal...

Martínnak egy „rémálom” volt a tavalyi szezon vége, de idén már sokkal jobban tud aludni

Jorge Martín elárulta, hogy a tavalyi idényben nagy nehézségekkel küzdött. Viszont a spanyol pilóta hozzátette, hogy idénre megtett egy nagy lépést, és így újra élvezi a motorozást.

Jorge Martín a tavalyi szezonban érkezett meg igazán a MotoGP közvetlen élmezőnyébe. A spanyol pilóta azonnal a címvédő Francesco Bagnaia első számú kihívójává lépett elő, de végül elveszítette a küzdelmet. Ennek több látványos lépcsője is volt, többek között a katari gumi-ügyét és a valenciai bukását is ki lehet emelni. Idén pedig újra Bagnaiával kell megmérkőznie a trófeáért, de úgy érzi, erre már sokkal jobban fel van készülve.

„Most már sokkal jobban alszom. A tavalyi szezonban ezt is sokkal nehezebben tudtam kezelni – nyilatkozta Martín csütörtökön a Motegiben tartott sajtótájékoztatón.  – Bár talán nem itt Japánban, hanem inkább Thaiföldön és Malajziában volt igazán nehéz, ahogy Valenciában is. Szóval úgy érzem, hogy sokat fejlődtem a mentális oldalam tekintetében. Elég sokat dolgoztam ezen az egész szezon során. Úgy gondolom, hogy egy elképesztő lépést tettem meg, úgyhogy most ezt élvezem ki. Ahogy azt is élvezem, hogy újra a pályán lehetek és motorozhatok.”

Az eső is eldöntheti, hogy Martín vagy Bagnaia köre jön a hullámvasút tetején – hétvégi menetrend

„Viszont a tavalyi szezon pont ennek az ellenkezője volt – tette hozzá a Pramac versenyzője. – Olyan volt, mint egy rossz álom… egy rémálom. Még ha nyertem is, azt egyáltalán nem élveztem. De most nagyon boldog vagyok, és büszke arra, hogy itt tartok.”

Martín jelenleg 21 ponttal vezet a tabellán Bagnaia előtt, a többiek pedig lényegében annyira lemorzsolódtak, hogy kettejükre szűkült a fő esélyesek köre. A spanyol motoros azonban így sem helyez magára túl nagy nyomást. „Nem érzem magam kétségbeesettnek – mondta Martín. – Mint mindig, ezentúl is százszázalékot fogok nyújtani. Ráadásul azt hiszem, hogy már más versenyző vagyok, mint az előző szezonban.”

„Ugyan a tavalyi idényben nagyon erősnek éreztem magam, és talán még gyorsabbnak is, mint a mostani szezonban, de talán most már egy teljesebb versenyző vagyok – jegyezte meg. – Nekem nagy örömöt jelent, hogy ismét itt [harcban a bajnoki címért] lehetek Peccóval… Azt hiszem, hogy ismét mi ketten voltunk a legjobbak az összes versenyző közül. Azt meg majd meglátjuk, hogy mit tudunk így elérni.”

Marc Márquez beismerte, hogy már nincs esélye az idei bajnoki címre, Bastianini viszont még kitart

Martín nyilatkozata után Bagnaia is megszólalt. „Azt hiszem, az jó, hogy Jorgéval újra csatázni fogunk – kezdte a gyári Ducati pilótája. – Mindig is tisztességes csaták, tisztességes küzdelem és tisztelet volt közöttünk, és szerintem ugyanez a helyzet az idei szezonban is.”