2024. április 19. 21:54
KezdőlapMagyarokA legkisebbek is megkapták a nekik járó elismerést

A legkisebbek is megkapták a nekik járó elismerést

December kilencedikén, péntek este rendezték Budapesten, a Magyar Sport Háza nagytermében a Magyar Motorsport Szövetség díjátadó gáláját.

Az esemény két részre volt bontva. Az est első felében a Magyarország Nyílt Nemzeti Gyorsasági Bajnokság és Kupa díjazottjaié volt a főszerep, amiről korábban már beszámoltunk. A rövid szünet után az ifjak, az Utánpótlás Bajnokság résztvevői és a szintén kispályán tartott versenyek résztvevői, a Supermoto szakág versenyzői következtek.

Az Utánpótlás- és a Supermoto-bajnokságok díjátadóját azért is tartották együtt, mert a két sorozat együtt teljesítette a 2022-es naptár négy állomását. Mindegyiket az ország legkiválóbb gokartpályáin rendezték: kettőt a visontai Black Star Speedwayen, egyet a kecskeméti Birizdokart Gokart Stadionban, egyet pedig a Monorierdő melletti M-Ringen.

GYORSASÁGI UTÁNPÓTLÁS

Németh Andrástól a mikrofont Kuncz Richárd, a kispályás versenyek szpíkere vette át, és elsőként a legfiatalabbak lettek szólítva a dobogóra. A PW50-es kategória díjait a Takarékbank képviseletében Köbli Réka adta át a fiataloknak, ahol is a harmadik helyet Kovács Bence, a másodikat Dézsi Miklós és a bajnoki címet pedig Hernádi Gergő szerezte meg.

Fotó: Chrobák János

Rögtön utánuk következtek az eggyel nagyobb géposztályban versenyzők, akik már váltós motorral gurulnak a pályára. A MiniGP nevet viselő kategóriában szabvány Ohvale 110-es motorokkal vívják az izgalmasabbnál izgalmasabb versenyeiket a srácok. A díjakat ismét Köbli Réka, a főtámogató Takarékbank képviselője adta át. Itt a bronz érmet Szklenár Milán, az ezüstöt Habi Zalán Huba és az aranyérmet pedig Mohai Márk Ármin szerezték meg.

Fotó: Chrobák János

A bajnokság végeredménye, valamint az egyes állomások eredményei megtekinthetőek a Magyar Motorsport Szövetség honlapján.

MOTARD

Az est folytatása a Motard kategóriákkal zajlott. A MAMS négy kategóriában (90, 110, 140, 160 köbcenti) írt ki Supermotard bajnokságot. Az indulók alacsony létszáma miatt sajnos végül egyik sem volt hivatalosan értékelhető, de a résztvevők megkapták az őket illető díjakat.

Elsőként itt is a legfiatalabbak, a 90-es géposztály versenyzői lettek szólítva. A harmadik helyezettnek járó díjat Vincze Máté, a másodiknak járó kupát Mészáros Ádám és az első helyért járó serleget Hernádi Gergő vehette át.

Fotó: Chrobák János

A 110-es Pitbike kategória résztvevői következtek az évben elért helyezésük megünneplésében. A harmadik helyen Fazekas Péter László, második Havasi Balázs és a dobogó tetején Szakálos Szilárd emelhette magasba büszkén a kapott serlegét és a Takarékbank ajándékcsomagját.

Fotó: Chrobák János

A 140-es gépek között a résztvevők száma kicsit szerényebb volt, így a két résztvevő lett szólítva, ahol a második Molnár-Karsa Balázs, míg az első Lázár Levente lett.

Fotó: Erdélyi Károly

Az utánpótlás kategóriáit a legnagyobb kategória a 160-as Pitbikeok versenyzői zárták. Ebben a kategóriában két hölgy is remekelt. A pódium harmadik fokára Kolarovszki Adél Aranka, míg a másodikra Barta Korina állhatott fel. A hölgykoszorúba a dobogó tetejére pedig Tompa Dániel ugorhatott fel, és vehették át a nekik járó díjakat.

Fotó: Erdélyi Károly

SENIOR

Az ifjúság után következtek az érettebb korosztály képviseletében a Pitbike motorokon versenyző felnőttek. A Senior Open B kategóriában harmadik helyen Erdélyi Edvard állhatott a dobogóra, a második helyen végző Polyák Bálint sajnos nem tudott eljönni a rendezvényre és a dobogó tetejére Dudás László állhatott fel.

Fotó: Erdélyi Károly

Sajnos a Senior Open A kategóriának is hiányos volt a dobogója, mert a harmadik helyen végzett Kovács Gábor szintén jelezte távolmaradását. A második helyre Kupecz Zoltán, míg az első helyre Enyingi Tamás ugorhatott fel. Utóbbi jelenleg is egy sérülésből lábadozik, így a mankóval csak egy jelképes felugrást mutatott be, de versenytársa készséggel segítette fel a pódiumra.

Fotó: Erdélyi Károly

KÜLÖNDÍJAK

A hétvégek rendszeres résztvevői voltak az összeszokott baráti csapatként ismerhető CBR125-ös motorokkal versenyzők mezőnye. Az ő ünneplésük előtt Somló Anna adott át egy saját készítésű különdíjat a kispályás versenyek háziasszonyának, Kolarovszki Adélnak, amivel a CBR-es társaság köszönetét fejezte ki.

Fotó: Erdélyi Károly

Ezután a harmadik helyezettnek járó BSSW Különdíjat Siket Csaba, a másodiknak járót Dudás László míg az első helyezettnek járót Kinczel Csaba vehette át.

Fotó: Erdélyi Károly

Ezek után a kispályás versenyek helyszíni rendjéért, szabályosságáért felelős kollégák munkája lett megköszönve: Erős Fruzsina és Pál László a versenyek vezető bírái, felügyelői kaptak különdíjakat.

Fotó: Erdélyi Károly

SUPERMOTO

Majd következtek a Supermotos srácok. Náluk a megszokott módon az első hat helyezett lett díjazva, és ennek megfelelően két kategóriában vehették át a díjaikat.

Supermoto Amatőr kategóriában a hatodik helyen Berényi Péter, az ötödiken Mihucz László Attila, negyediken Turi Péter végzett. A dobogó harmadik fokára pedig Dobos Alexander, a másodikra Bányai Gábor állhatott fel, a kupagyőztes pedig Adorján Zoltán lett.

Fotó: Erdélyi Károly

Az Open kategóriában pedig a hatodik helyet Mohácsi Tamás csípte el, az ötödiket a rangidős Dudás Attila, a negyediket Ónodi Dániel szerezte meg. A bronzérem Kardos Gergelyé, az ezüst Ádám Mihályé, a bajnoki cím pedig Surányi Balázsé lett. (Érdekesség: Surányi Balázs és Kardos Gergely tavaly a gyorsasági szakágban versenyeztek, méghozzá az IDM Supersport 300-as bajnokságban).

Fotó: Erdélyi Károly

A bajnokság végeredménye, valamint az egyes állomások eredményei megtekinthetőek a Magyar Motorsport Szövetség honlapján.

Az est hivatalos fotóalbuma itt tekinthető meg: