2024. április 20. 09:31
KezdőlapMagyarokA fiatal magyar tehetség Spanyolországban méretteti meg magát 2023-ban

A fiatal magyar tehetség Spanyolországban méretteti meg magát 2023-ban

Varga Tibor „Tibike” 2022-ben a Northern Talent Cup hatodik helyén végzett, szezonját balszerencsék sorozata sújtotta. 2023-ban a spanyol CIV bajonkság SSP600 kategóriájában szurkolhatunk a tehetséges ifjú magyar versenyzőnek.

Varga Tibor 2022-ben a Northern Talent Cupban versenyzett. Tehetségéhez kétség nem férhet, a balszerencse azonban nem könnyítette meg szezonját. Ennek ellenére futamgyőzelmet is sikerült bezsebelnie. Adottságaira azonban felfigyelt a European Talent Cupban induló KRT csapat is, akik lehetőséget adtak számára a valenciai zárófutamon való indulásra.

Varga Tiborért is szoríthatunk a European Talent Cup zárófutamán

Varga Tibor a MAMS díjátadóján is elismerésben részesült, mégpedig a Hungaroringen futott valaha leggyorsabb 600-as köridőért és az Országos bajnokság 600-as kategóriájának 3. helyezésért vehette át a díjakat.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Tibor Varga (@szikla44) által megosztott bejegyzés

Open600
Fotó: P1Race.hu

A szezon végeztével Tibike nem állt meg, folyamatosan edz és tesztel, hogy minél jobb formában kezdje meg a 2023-as évadot.

A karácsonyi előkészületek számukra másképp teltek, mint egy átlagos családnál, hiszen egy téli teszten vett részt a magyar versenyző Almeriában. Korábban Tibor édesapja elárulta lapunknak, hogy számukra ez egy közös családi projekt.

A teszt során Facebook oldalán nyilatkozott az ifjú tehetség a tapasztalatokról:

„Almériában vagyunk egy Winter teszten az MDR Team-el. Legfőképp a kommunikációt és a csapat munkáját szerettük volna megérteni. Jó környezet és profizmus fogadott ezen a két napon. A következő év még várat magára, de nagyon jól éreztem magam “ csapattagként” az MDR csapatnál.”

A következő szezon még odébb van, de az már bizonyos, hogy Varga Tibornak 2023-ban a spanyol CIV bajnokság (Campeonato Interautonomico de Velocidad) 600 köbcentis kategóriájában szurkolhatunk. A magyar az MDR csapat színeiben fog rajthoz állni a spanyol bajnokság fordulóin. Tibor ezen felül mindenhol indulni fog a következő szezonban, ahol a 600-as géposztályban fiatal kora ellenére ez lehetséges, hiszen még mindig csupán 15 esztendős.

A 2023-as évre vonatkozó bejelentés karácsonyi ajándékként érkezett Tibor és a szurkolók számra is, hiszen december 25-én, Facebook oldalán osztotta meg a jó hírt a magyar közönséggel:

„Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet kívánok mindenkinek!❤️
Ebben az évben sok minden történt. Hosszú és kemény év volt.
Karácsony előtt Almériába utaztunk az MDR csapathoz, aki több sorozatban is érdekelt. Egy Yamaha R6-os motort teszteltem Michelin gumikon. A team komolyan vette a közös munkát és nagyszerűen sikerült a teszt. Ez arra enged következtetni, hogy a továbbiakban újra együtt dolgozhatunk. Az MDR csapat meggyőzött és köszönöm a bizalmukat.❤️
Szóval 2023-ban 600-as kategóriában a Spanyol CIV bajnokságban indulok. Ebben a kategóriában sokat kell tanulnom, de alig várom a kihívásokat! Köszönöm az egész éves támogatást”
Arról, hogy Tibike hogyan birkózik meg az új kihívásokkal, természetesen folyamatosan beszámolunk majd!