2024. április 24. 05:33
KezdőlapMoto2Vietti: "Nagyon keserves vége volt a futamnak"

Vietti: „Nagyon keserves vége volt a futamnak”

Celestino Vietti egy rossz rajt után jó versenyt futott vasárnap az Olasz Nagydíjon. Három körrel a vége előtt azonban a technika cserbenhagyta.

Celestino Vietti két győzelemmel és további két dobogós helyezéssel a világbajnokság élén érkezett a Moto2 mugellói hétvégéjére. A szombati kvalifikáción a VR46 védence a negyedik rajtkockába kvalifikálta magát, de a versenyen nem sok minden alakult a 21 éves versenyző számára a tervek szerint.

„Nagyon keserves vége volt az Olasz Nagydíjnak. Nem volt jó rajtom, de gyorsan megpróbáltam növelni a tempót, hogy néhány pozíciót hozhassak. Jó érzés volt, mert sikerült csökkentenem a lemaradást az élmezőnnyel szemben. Utána Roberts-el akartam versenyezni a dobogóért”mondta el Vietti a futam után.

„Néhány körön keresztül mögötte maradtam, de az első gumim nagyon túlmelegedett. Ezért úgy döntöttem, hogy nem kockáztatok. Az utolsó körökben megpróbáltam a legjobbat kihozni magamból, de hirtelen valami történt a motorral. Egy mechanikai probléma volt az, ami miatt ki kellett állnom. Nagy kár, mert a srácok remek munkát végeztek. Nagyon jó eredményt érhettünk volna el a hazai szurkolóink előtt.”

Vietti jelenleg 108 ponttal vezeti a Moto2 összesített tabelláját a 20 futamból 8  után, de Ai Ogura a mugellói dobogós helyezésével felzárkózott, és most már pontegyenlőségben van az olasszal.