2024. április 20. 11:03
KezdőlapMoto2Fernández élvezte a pozíciókért zajló csatákat

Fernández élvezte a pozíciókért zajló csatákat

Három évvel első Moto2-es diadala után Assenben Augusto Fernández vasárnap ismét győzni tudott a a holland aszfaltcsíkon. A Red Bull KTM Ajo versenyzője számára azonban nem volt biztos a siker.

Augusto Fernández 2019-ben első Moto2-es győzelmét ünnepelhette az asseni pályán, és a most MotoGP-ben versenyző pilótákkal, Brad Binderrel  és Luca Marinivel  állhatott fel a dobogóra. Három év elteltével a spanyol a szezon harmadik győzelmével a Moto2 világbajnoki tabella élére ugrott, jelenleg Celestino Viettivel holtversenyben áll az első helyen. Mindkét versenyző 146 pontot és három győzelmet gyűjtött be eddig.

A Sachsenringen aratott győzelme után ez volt a Red Bull KTM Ajo versenyzőjének második sikere zsinórban. A spanyol a 9. rajtkockából indulva hibátlan versenyt futott, amelyen az első tizenegy kör alatt a 3. helyre ért fel. Az utolsó szakaszban végül átvette a vezetést, és sikerült némi lélegzetvételnyi előnyt szereznie üldözői előtt. Fernández 24 kör után hatodik GP-győzelmét ünnepelhette, 0,660 másodperccel megelőzve bajnoki riválisát, Ai Ogurát.

 „Ez egy másfajta verseny volt, mint amihez hozzászoktam” – mondta Fernández. „Egy nagy csoport alakult ki, amelyben sok csata zajlott a pozíciókért. Ezt nagyon élveztem.”

A 24 éves versenyzőnek azonban keményen meg kellett dolgoznia a győzelemért. „Nehéz volt számomra a versenyt irányítani, mert mindenki hasonló tempót diktált. Próbáltam elemezni a többi versenyzőt, miközben vártam a saját pillanatomra. Miután átvettem a vezetést, csak arra koncentráltam, hogy ne hibázzak. Végül az a néhány méter vezetett a győzelemhez.”