2024. március 28. 19:20
KezdőlapMoto2López: Olyan jól szórakoztam, mint egy kisgyerek

López: Olyan jól szórakoztam, mint egy kisgyerek

Másfél évvel ezelőtt Alonso López GP-karrierje már az összeomlás szélén állt, de most  Fenati utódja lenyűgöző visszatérést produkált, és megszerezte első Moto2-es dobogóját.

Fermín Aldeguer már a szezon elején, az Argentin GP-n megszerezte a pole pozíciót a Speed-up csapat számára. Most azonban csapattársa, Alonso López volt az, aki ebben a szezonban először állhatott fel a Moto2-es kategória dobogójára Silverstone-ban.

López számára ez volt a második dobogós helyezése a világbajnokságon összességében; 2019-ben a Moto3-as kategóriában a thaiföldi futamon a harmadik helyen végzett az Estrella Galicia Hondával. A Husqvarnán töltött kiábrándító 2020-as szezon után 2021 elején elvesztette helyét a Max Racing csapatban.

Az idei szezonban csak a május közepén Le Mans-ban megrendezett hatodik futamtól vette át Romano Fenati helyét, akinél Luca Boscoscuro nem tapasztalt javulást.

López öröme túláradó volt Silverstone-t követően:

„Nagyon boldog vagyok, hogy végre megszereztem az első dobogós helyezésemet a Moto2-ben. Amikor felálltam a rajtrácsra, azonnal mondtam a csapatfőnökömnek, Erosnak, hogy jó a tapadás, különösen a hátsó keréken, tudtam, hogy jó versenyt tudok futni. Sokat tanultam, mindent beleadtam, amit tudtam, és olyan jól szórakoztam, mint egy kisgyerek.”