kedd, szeptember 27, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park sprint
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 3.verseny
KezdőlapMoto2Acosta: Ez volt a siker a kulcsa

Acosta: Ez volt a siker a kulcsa

89 nappal a balesete után Pedro Acosta lenyűgöző versenyt produkált. Visszatérésének harmadik versenyén megszerezte második Moto2-es győzelmét. A Red Bull KTM Ajo versenyzője mindenféle elvárás nélkül vágott neki a futamnak.

- Hirdetés -

A spanyol a 6. helyről indulva folyamatosan zárkózott fel. A 6. körben 1:52.484-es idővel az 5,345 km-es pálya leggyorsabb körét futotta, négy körrel később pedig átvette a vezetést csapattársától és a világbajnokságot vezető Augusto Fernándeztől. Innentől kezdve Acosta irányította a versenyt, és mindössze 89 nappal a balesete után ismét a dobogó tetején állt.

“A csapat megadta nekem a szükséges nyugalmat, levették rólam a nyomást.” – köszönte meg Acosta a csapatnak a futam után.

- Hirdetés -

“A győzelem nem számított számunkra. Ha nem szereztük volna meg, akkor sem lett volna probléma. Ez volt a siker kulcsa.”

A győzelemért járó 25 pontnak köszönhetően a 2021-es Moto3-as világbajnok feljött a hatodik helyre a bajnoki tabellán, bár már 91 pont a hátránya a világbajnokságot vezető Fernández mögött.

Fernández a pole pozícióból indulva intelligens versenyt futott, amelyben sokáig a második helyen állt. Végül Arón Canet előtt kellett beismernie vereségét, a két spanyolt alig egy másodperc választotta el egymástól a célban.

A 24 éves Kalex-pilóta számára a harmadik helynek keserű utóíze volt:

“Örülök a dobogónak, mert tovább növeltem az előnyömet az összesített tabellán. A győzelemért akartam küzdeni, és az elejétől kezdve mindent beleadtam. A verseny vége felé már nem éreztem magam olyan jól, az első gumi megakadályozott abban, hogy keményebben húzzam a gázt. Ez nem volt az a nap, amikor felesleges kockázatot kellett volna vállalni.”