2024. április 26. 19:56
KezdőlapMotoGPDiego Gubellini szerint Quartararo harmadik lehetett volna a futamon

Diego Gubellini szerint Quartararo harmadik lehetett volna a futamon

Harmadik hely helyett a harmadik kanyar volt a végállomás a világbajnoki címvédő Fabio Quartararo számára az Aragón Nagydíjon. Főszerelője, Diego Gubellini szerint viszont a francia tempója a dobogóhoz is meglett volna a futamon.

„Természetesen nem vagyunk boldogok, de próbáljuk viccesen felfogni a történeteket. Előfordul, hogy félresikerülnek a versenyek. Egyből kell reagálni és cselekedni, amikor Fabio visszatér. Beszéltünk vele, de nem volt szükség mély elbeszélgetésre. Már nem 18 éves, hanem szép lassan férfivá érik.”

Ettől még persze kemény dolog, amikor 20 bajnoki pontot veszítenek az előnyükből.

„Ez az év nehezebb, mint a korábbiak. Az első 10 motorból 7 Ducati. Nagyon sokat számít a technika, de ezzel év eleje óta tisztában vagyunk. Nekünk csak tovább kell dolgoznunk, és év végén meglátjuk, mire lesz elég.”

Forrás: Monster Energy Yamaha

A következő verseny Motegi, tipikus stop&go pálya, mint például Le Mans, de Gubellini szerint nincs már ilyen, hogy melyik motornak mi fekszik.

„Nincs kedvező, vagy kedvezőtlen pálya idén. Kicsit furcsa, de azon múlik, hol lehet előzni. Motegiben Fabio hagyományosan gyors szokott lenni, meglátjuk, idén mire leszünk képesek.”

A Motorland Aragón papíron az egyik leggyengébb pályája Quartararonak, ennek ellenére biztató tempója volt.

„Reálisan nézve a hatodik rajthelyről az elején biztosan időt veszítettünk volna. Nem tudom, hogy képes lett volna-e Enea és Pecco elé kerülni, de nyugodtak lettünk volna, ha a harmadik helyért harcol.”