2024. április 18. 21:53
KezdőlapMoto2Hivatalos az MV Agusta 2023-as felállása a Moto2-ben

Hivatalos az MV Agusta 2023-as felállása a Moto2-ben

Marcos Ramírez és a fiatal tehetség, Alex Escrig lesz az MV Agusta Forward Team két versenyzője 2023-ban a Moto2-es géposztályban.

Miután az MV Agusta Forward csapat első évében megismerkedtek egymással, Giovanni Cuzari és a spanyol Marcos Ramírez úgy döntöttek, hogy a 2023-as szezonban együtt folytatják kalandjukat a  Moto2-es géposztályában.

„Az elkötelezettségem mindig maximális lesz: Nagyon elszánt vagyok, és hiszek abban a munkában, amit idén kezdtünk el a csapattal. Mindig a legjobbamat fogom nyújtani a pályán, remélve, hogy hozzájárulhatok ambiciózus projektünk fejlődéséhez” – jelentette ki lelkesen Ramírez.

A 2023-as szezonban a spanyol Alex Escrig lesz mellette, aki a Stock600-as Európa-bajnokság megnyerése után a 2022-es szezonra csatlakozott Héctor Garzóhoz a MotoE bajnokságban, és a CEV Moto2 Európa-bajnokságban is a bajnoki címért küzd, ami még folyamatban van.

A nagy szenvedéllyel és mély elszántsággal rendelkező fiatalember együtt fog dolgozni a csapattal azzal a céllal, hogy együtt fejlődjön a projekttel.

„Nagyon boldog vagyok és izgatottan várom a következő szezont ezzel a csapattal” – mondta mosolyogva Escrig.

„Úgy gondolom, jó munkát végezhetünk, keményen kell majd dolgoznunk, de a legfontosabb, hogy tudom, sokat kell majd tanulnom. Újonc leszek a Moto2-es világbajnokságban, de mindent beleadok majd. Azért is izgatott vagyok, mert a projekt nagyon érdekes, és szerintem mindketten együtt fogunk fejlődni. Szeretném megköszönni az egész csapatnak a fogadtatást. Giovanninak a lehetőséget, a belém vetett bizalmat. Biztos vagyok benne, hogy jól beilleszkedem majd ebbe az új családba!”

Ez azonban nem búcsú a csapattól Simone Corsi számára. Az olasz versenyző továbbra is a csapat tagja marad, hogy támogassa a versenyzőket és a projektet.

Giovanni Cuzari a 2023-as felállással kapcsolatban elmondta: „Az egész csapat nagy örömmel gratulál Marcosnak, aki készen áll egy újabb közös szezon megélésére, és mindannyian melegen üdvözöljük Alexet, meggyőződésünk, hogy fiatal kora erősség a projekt és a csapat számára. Simone, akinek köszönjük a munkát, amit végzett és végez a szezon végéig, mindenképpen velünk marad. A munkakapcsolat mellett mély barátság és nagy kölcsönös tisztelet is köt bennünket.”