2024. március 29. 15:08
KezdőlapMoto2Arbolino: Ez az első sikerem vizes pályán

Arbolino: Ez az első sikerem vizes pályán

A Buriramban rendezett kaotikus esős versenyen Tony Arbolinót hirdették ki győztesként. Az olasz úgy gondolja, hogy az újraindítással is megszerezte volna második Moto2-es győzelmét.

A Moto2 burirami versenye több szempontból is teszt volt a versenyzők számára. Először is, a rajtot elhalasztották, mivel a pályára nagy mennyiségű eső zúdult. Ennek eredményeképpen a versenytáv 24-ről 16 körre csökkent. Tony Arbolino a Marc VDS Team versenyzője először óvatosan kezdte a nagydíjat, a második helyről a kilencedikre esett vissza.

A verseny előrehaladtával egyre erősebben kezdett esni az eső, ami megnehezítette a versenyzők látási viszonyait, és folyamatosan rontotta a pálya körülményeit. Arbolino időközben megismerkedett a körülményekkel, és az élre tört. Nem sokkal később a versenyt a heves esőzés miatt félbeszakították.

Az újraindítást egy újabb esőzés miatt törölték, és a 17. világbajnoki fordulót befejezettnek nyilvánították. Így a győztes Tony Arbolino lett, aki Austin után második Moto2-es győzelmét szerezte a szezonban.

„Ez egy nagyszerű eredmény és igazi győzelem.” – jelentette ki a 22 éves olasz.

Arbolino biztos benne: „Ha nem állították volna meg a versenyt, akkor is nyertem volna. Nagyon nyugodt és koncentrált voltam, és úgy éreztem, hogy a győzelem az enyém.”

„Ez az első sikerem vizes pályán, nagyon büszke vagyok rá.”