2024. április 24. 02:03
KezdőlapMoto2Vietti dupla hosszú körös büntetéssel kezdi a 2023-as szezont

Vietti dupla hosszú körös büntetéssel kezdi a 2023-as szezont

Celestino Vietti nem engedelmeskedett a versenybíróknak a valenciai Moto2-es versenyen, ezért dupla hosszú körös büntetéssel kezdi majd a 2023-as szezont.

Celestino Vietti számára a 2022-es idény nem ért jó véget. Az olasz számára azonban a valenciai finálé után még keserűbb lesz. Vietti ugyanis nem csak a marsallok utasításait hagyta figyelmen kívül a bukása után, de a zászlóra sem reagált a megadott időn belül, amivel kiintették a versenyből.

Ezzel a Mooney VR46 versenyzője megsértette a világbajnokság azon pontját, mely szerint: „A zászló tájékoztatja a versenyzőt, hogy a motorkerékpárral mechanikai probléma van, és veszélyt jelent a versenyzőre vagy más résztvevőkre, ezért a versenyzőnek azonnal el kell hagynia a pályát. A versenyző csak akkor léphet vissza a pályára, ha erre egy hivatalos személy engedélyt adott.”

A következmény: dupla hosszú körös büntetés a következő versenyen, ami Vietti esetében valószínűleg a 2023-as Moto2-es szezonnyitó lesz, ahol a Fantic Motor színeiben fog versenyezni. A büntetés ellen fellebbezés nem lehetséges.