2024. április 20. 07:45
KezdőlapMoto2Az első fecskék - Bemutatkozik a 2023-as LIQUI MOLY Husqvarna Intact csapat

Az első fecskék – Bemutatkozik a 2023-as LIQUI MOLY Husqvarna Intact csapat

Tíz év szenvedély, odaadás, verejték és kemény munka – ha csak pár szót akarunk ejteni az Intact GP eddigi munkásságáról. 2022. november 25-én nem csak a múltra tekintettek vissza, hanem felfedték új színeiket a 2023-as szezonra.

A helyszín Memmingen, a Bajorország szívében fekvő csendes kisváros, ahol összegyűlt az egész csapat, hogy ne csak a 2022-es és az elmúlt évtized sikereit ünnepeljék, hanem bemutassák az új versenyzői felállást is: LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP néven. Az eseményt első alkalommal nem a Keckeisen saját termeiben, hanem a Kaminwerkben tartották. Egy olyan koncertteremben, amely elegendő helyet biztosított az ünnepséghez. Még Memmingen város polgármestere, Manfred Schilder sem hagyta ki az alkalmat, hogy néhány üdvözlő szót szóljon a vendégekhez és a csapathoz.

Több mint 500 jelenlévő vendég ünnepelte a közelmúlt sikereit. Például Dominique Aegerter fantasztikus MotoE világbajnoki győzelmét és Lukas Tulovic Moto2 Európa-bajnoki címét. Valamint a Servus TV műsorvezetőinek, Eve Scheernek és Alex Hofmannak köszönhetően mindenki megismerkedett a bővülő csapat új tagjaival is.

Az Intact GP csapat három alapító tagja, Jürgen Lingg, Stefan Keckeisen és Wolfgang Kuhn túláradó büszkeséggel nyilatkoztak projektjükről, amely 2013 óta évről évre újabb és újabb csúcsokat döntöget. A trió immár egy évtizede bizonyítja, hogy szenvedélyük, töretlen lelkesedésük és nagy elkötelezettségük valóra váltja az álmokat. Eközben sok hullámvölgyet éltek át, de olyan szakértelemre tettek szert, amely mindig vonzza a fiatal tehetségeket.

A LIQUI MOLY nagy szerepet játszott ebben, erősíti meg Peter Baumann, marketingigazgató:

„Különleges dolog, amikor a márkák ilyen hosszú ideig együtt dolgoznak egy csapattal. Ebben a formában bizonyára nem fordul elő túl gyakran, de ez nem véletlen. A LIQUI MOLY sok éve adja a nevét ennek a csapatnak, így igazán mélyen gyökerezik a csapatban. Ez mindenki számára nagyon összetartó, még most is, hogy a Husqvarna csatlakozott. Tíz év után az új Moto3-as csapat egy újabb darabja a kirakósnak, amely tökéletesen illeszkedik a struktúrába, és előkészíti az utat a következő évtizedre. Ez is sok mindent összehoz, mert ez nem csak szívügy. Ez egy nagyszerű együttműködés. Örülünk annak, hogy mi, a LIQUI MOLY márkaként legalább 2027-ig továbbra is részesei lehetünk ennek a csapatnak.”

A szponzorok, barátok és egyéb kísérők mellett szinte mind a 40 csapattag jelen volt. A  junior csapattól és az új Moto3 csapattól kezdve a MotoE-n át a Moto2-ig. A Moto2 Európa-bajnok Lukas Tulovic egy interjúban beszélt eddigi pályafutása csúcspontjairól, valamint a Moto2 világbajnokságban való küldetésével kapcsolatos céljairól és ambícióiról.

Ezután egy másik címvédő lépett a színpadra, akit ugyanilyen frenetikusan ünnepeltek. Dominique Aegerter, akinek örökségét Randy Krummenacher és Héctor Garzó veszi át. Ez a két versenyző is alig várja, hogy nagyra törő szavaikat tettekre váltsák.

A Moto2-es csapatban, amellyel minden kezdődött, Darryn Binder és Lukas Tulovic fog küzdeni a 2023-as szezonban, míg Collin Veijer és Ayumu Sasaki a Moto3-as világbajnoki cím megszerzéséért fog minden követ megmozgatni.

A telt ház előtt adott interjúikat végül az este legjobban várt pillanata követte: a 2023-as gépek leleplezése. Miután a LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP csapat négy versenyzője felemelte a fátylat, az est ünnepélyes része véget ért, majd hatalmas közös buli következett, amely a kora reggeli órákig tartott.

Az este képekben:

husqvarna4
A sokaság a bemutatón. Fotó: Intact GP
husqvarna5
A MotoE címvédő és motorja. Fotó: Intact GP
husqvarna2
Dominque Aegerter és Lukas Tulovic. Fotó: Intact GP
husqvarna3
Leleplezés. Fotó: Intact GP