2023. január 27. 13:19
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapMoto3Először hagy ki sérülés miatt futamot John McPhee

Először hagy ki sérülés miatt futamot John McPhee

A Moto3 rutinos skót versenyzője, John McPhee egy edzésbaleset miatt kénytelen kihagyni a szezon második futamát Mandalikán.

A háromszoros futamgyőztes és tizenötszörös dobogós dobogós John McPhee jól kezdte a 2022-es Moto3-as szezont is. Szezonkezdő ötödik helyénél tavaly csak kétszer végzett jobb pozícióban, így mindenképp fájlalhatja, hogy ki kell hagynia a szezon második futamát Indonéziában.

McPhee egy edzésbaleset során szedett össze sérülést, amelyben két csigolyája sérült. Csapata, a Sterilgarda Husqvarna Max elmondása szerint viszont állapota kielégítő, és nincs szükség műtétre.

Érdekesség, hogy McPhee 2010-es 125-ös bemutatkozása óta csak azért hagyott ki futamot, mert szabadkártyásként első három szezonjában még nem egész éves szerződéssel rendelkezett. Ez a sorozat most 168 futam után szakad meg. Miután a skót sérülése az utolsó pillanatban jött, így a Max nem talált helyettest a hétvégén rendezendő futamra. A legvalószínűbb forgatókönyv szerint így az istállót egyedül Szaszaki Ajumu képviseli majd Indonéziában. Az istálló és a versenyző elmondása szerint is a cél az, hogy McPhee Argentínában már ismét motoron ülhessen.

A MotoGP-vel ellentétben a kis kategóriák, így a Moto2 és a Moto3 nem teszteltek Mandalikán. A pálya negyedét ráadásul nem olyan rég még újra is aszfaltozták, így tavalyhoz képest jelentős változást tapasztalhatnak majd a versenyzők. McPhee japán csapattársa, a fentebb említett Szaszaki Katarban kiesett, így jelenleg egy futam után pont nélkül áll. Katarban Andrea Migno diadalmaskodott Sergio García és Toba Kaito előtt.

SourceCrash
Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)