2024. április 25. 19:35
KezdőlapMoto3Max Biaggi új versenyzőt keres

Max Biaggi új versenyzőt keres

Max Biaggi és Peter Öttl örült Ayumu Sasaki asseni győzelmének, akivel együtt szeretnék folytatni. John McPhee-nek azonban el kell hagynia a Moto3-as géposztályt.

Most a Sterilgarda-Husky csapatnak ismét élversenyzőt kell keresnie, mert John McPhee 27 évesen (néhány nap múlva 28), életkori okok miatt osztályt (vagy sorozatot) vált.

„Sasakival szeretném folytatni” – árulta el Max Biaggi.

Nem is csoda, ha már a japán versenyző megörvendeztette csapatfőnökét egy futamgyőzelemmel Assenben. Az meg már csak hab volt a tortán, hogy az említett első helyet Biaggi születésnapján szerezte Sasaki.

Biaggi és Öttl jelenleg tárgyalásokat és egyeztetéseket folytat a skót McPhee lehetséges utódjaival, aki tavasszal heteket kihagyott egy csigolyatörés miatt.

„John McPhee esetében már a szezon előtt tudtuk, hogy fel kell lépnie a Moto2-be” – mondta Peter Öttl. „Ez volt a helyzet tavaly Fenati esetében is.”

Biaggi és Öttl egy olyan győztes versenyzőt szeretne szerződtetni, mint Jaume Masia, és már folynak is a tárgyalások. A Red Bull KTM-Ajo csapat versenyzője azonban szeretne feljebb lépni a Moto2-be. Lehet persze, hogy ez egy olyan ajánlat lesz a spanyol számára, amit nem fog visszautasítani.