2024. április 26. 19:27
KezdőlapMoto3Carrasco: A MotoGP egy valóra vált álom lenne

Carrasco: A MotoGP egy valóra vált álom lenne

Ana Carrasco nem egészen így képzelte Moto3-as visszatérését. Tizenegy futamon egyetlen pontot sem szerzett, de a KTM-es versenyző célja továbbra is a világbajnoki cím.

A Supersport 300-as világbajnokságban Ana Carrasco volt az egyik legsikeresebb versenyző a mezőnyben. 2018-ban világbajnoki címmel ünnepelhetett, a következő évben pedig a harmadik helyen végzett az összetettben. A fiatal lány mégis a Moto3-ba vágyott.

A legkisebb géposztályban José Ángel Gutiérrez Boé csapatához igazolt, ahol 2013 és 2015 között már versenyzett. Visszatérése eddig nem sikerült tervei szerint. Tizenegy versenyen nem szerzett pontot, legjobb eredménye egy 19. hely volt Indonéziában.

„A szezon első fele nem volt könnyű számomra” – kezdi a spanyol versenyző.

„Még mindig keresem a gumik és a motor határait, jelenleg ez okozza a legtöbb problémám. Versenyről versenyre javulunk, de nem olyan mértékben, ahogyan azt eredetileg elképzeltem.”

„A nyári szünet után biztos vagyok benne, hogy előrelépünk. Nincs konkrét célom a szezon második felére; természetesen szeretném csökkenteni a lemaradást az élmezőnyhöz képest, és gyorsabbá válni. Ha minden pályán egy kicsit gyorsabb leszek, akkor jobb pozíciókért küzdhetek majd.”

„A Supersport 300-as versenyek egy kicsit őrültebbek, mert sok fiatal versenyző van. 2021-ben 42-en voltunk. A Moto3-ban minden nagyon szoros, de mivel kevesebb versenyző van, könnyebb versenyeket nyerni. Nekem persze egyszerűbb dolgom volt a korábbi sorozatban, mert ott gyorsabb voltam, mint most.”

„Számomra egy valóra vált álom lenne a MotoGP-be kerülni. Jelenleg azonban az a fontos, hogy versenyképes legyek. Tudom, hogy gyors versenyző vagyok, és képes vagyok a győzelmekért és talán a világbajnoki címért is harcolni. Viszont csak a jövőben, és nem idén.”

„Most nehéz a jövőre gondolni, mert nem tudom, hol leszek a következő években; minden az eredményektől függ. Ha gyors vagyok, akkor sok lehetőségem lesz a következő szezonra, de ha lassú, akkor nem lesz semmim. Mindenki számára ugyanez a helyzet.”