2024. április 20. 07:33
KezdőlapMoto3Holgado: Szeretnék a dobogón végezni

Holgado: Szeretnék a dobogón végezni

Daniel Holgado idén Jaume Masiá mellett a Red Bull KTM Ajo csapatnál versenyez a Moto3-as világbajnokságban. A spanyol remekül kezdte a szezont.

A KTM versenyzőjének háromszor is sikerült az első 7-ben végeznie a futamokon. Dani Holgado az idei szezon tizenegy futama után 48 világbajnoki ponttal a 13. helyen áll, és a héten elmondta, mit tapasztalt már idén, és hogyan készül a Moto3-as szezon második felére.

„Az idény eleje elég jól sikerült, mert erős versenyeket futottunk, különösen az utolsó kettőt. Néhány kicsit nehezebb volt, de ez normális egy újonc szezonban. Nagyon pozitív következtetést vonok le a szezon első szakaszából” kezdi Holgado.

„Tavaly megnyertem a FIM JuniorGP-t, szinte minden újonc ebből az osztályból érkezik. Arra számítottam, hogy elöl leszek.”

„A legnehezebb dolog az új pályákhoz való alkalmazkodás volt. Ez normális, mert nem ismered őket, ráadásul nincs tapasztalatod. Mégis, azt hiszem, jól sikerült, mert az összes ismeretlen pályán feltaláltam magam. Idén sokat fejlődtem a versenyeken, mert megtanultam, hogyan kezeljem a helyzeteket.”

„Austinban és Portimãóban két bukásom volt. A versenyek hosszabbak, és ezektől a hibáktól eltekintve a többi futamon jól teljesítettem. Masiá segít nekem, mert sokkal több tapasztalattal rendelkezik, mint én. Sokat tanulhatok tőle. Egymást is segítjük, erős a  csapatmunka.”

„Szeretnénk minél több futamot az élmezőnyben befejezni. Célom, hogy dobogós helyezést érjek el. Megmutattuk, hogy erősek és versenyképesek vagyunk.”

„Az első két hetet kivettem a szünetben. Most itt az ideje, hogy az edzésekre és a felkészülésre koncentráljak, hogy a lehető legerősebben térjek vissza. Keményen kell dolgoznunk, hogy elérjük a céljainkat.”