2024. április 20. 14:30
KezdőlapMoto3Masiánál valami nincs rendben: egy hétvége alatt 3 bukás

Masiánál valami nincs rendben: egy hétvége alatt 3 bukás

Jaume Masiá számára nem alakult túl jól az osztrák hétvége. Összesen három bukást hozott neki Spielberg. Csapattársa viszont jól kezdett.

Daniel Holgado szombaton megszerezte a Red Bull KTM Ajo csapat első pole pozícióját a szezonban a Moto3-as géposztályban. Vasárnap jól rajtolt, de a 23 körös távot tekintve ez végül csak a 8. helyre volt elég a Red Bull Ringen.

„Nagyon jó hétvégém volt: Megszereztem a pole pozíciót, és gyorsak voltunk. A verseny nem úgy alakult, ahogy vártam, bár megvolt a tempóm ahhoz, hogy az élen harcoljak. Vannak versenyek, amelyek nem jönnek össze.” – mondta a 17 éves spanyol.

Holgado magabiztosan hozzátette: „Tudom, hogy megvan a sebességem a győzelemért való küzdelemhez. Misanóban újra megpróbáljuk. Miután feltöltődtünk, a lehető legjobb formában térünk vissza.”

Jaume Masia számára nem a tervek szerint alakultak a dolgok a második szezonjában Aki Ajo csapatánál. A 21 éves és az előző idényben világbajnoki negyedik helyezett versenyzőnek öt dobogós helyezés mellett már több bukása is volt. Spielbergben a spanyol látványosan bukott az FP3-ban, a kvalifikáción és a versenyen is a KTM-mel.

„A verseny kemény volt. A pálya egyes részein nagy problémáim voltak, fizikailag nem éreztem jól magam.” – mutatott rá Masiá.

„Köszönetet kell mondanom a csapatomnak, jól dolgoztak egész hétvégén. Van egy kis időnk regenerálódni, hogy a következő versenyen megerősödve térhessünk vissza.”

Masia az idei szezonban 13 futamon ötször nem szerzett pontot. Ötödik a Moto3 összesített tabelláján.