kedd, szeptember 27, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park sprint
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 3.verseny
KezdőlapMoto3Misano: Guevara hangolt a legjobban az időmérőre

Misano: Guevara hangolt a legjobban az időmérőre

Az FP3 során óriási tülekedés ment azért, ki legyen az a 14 ember, aki bejut a Q2-be. A leggyorsabb Guevara volt, ment tovább minden esélyes.

- Hirdetés -

A rendszer a szokásos volt a San Marinó-i Nagydíj harmadik szabadedzésén is: a legjobb 14-be kellett kerülni a Q2-höz. Az első két ember, aki ide tudott kerülni a vonalon kívülről, az Carlos Tatay és Kaito Toba volt, ráadásul mindössze egyetlen ezredre egymástól.

Az FP3-at Dennis Foggia várta az összesített eredménylista éléről, mögötte pedig rögtön jött a vb-cím várományosainak többsége is – Sasaki a második, Suzuki a harmadik, Sergio García pedig a negyedik helyen. Az egyetlen esélyes, akinek izgulnia kellett a Q2-es szereplésért, az Izan Guevara volt.

- Hirdetés -

Tatay később tovább tudott javítani, bő tíz perc elteltével már ötödik volt.

A papírformának alapvetően megfelelt, amit az FP3 közepénél láttunk, minden esélyes Q2-es helyen volt. A bejutó helyek legvégén bő negyedórával az FP3 vége előtt két újonc, David Muñoz és Daniel Holgado. Utóbbit aztán az óriási kört futó Stefano Nepa tolta ki ebből a csapatból, aki feljött másodiknak.

Az első ember, aki meg tudta javítani Foggia péntek délelőtt futott legjobb körét, Izan Guevara volt 1:41.459-cel. A legnagyobb név, aki ekkor nem állt Q2-t érő pozícióban, a katari szezonnyitón még futamot is nyerő Andrea Migno volt.

Az utolsó percekre fordulva Holgado feljött a kilencedik helyre, majd elment egy második körre is. Ő ezt megtehette, a többiek viszont, mivel mindenki kivárásra játszott, nagyrészt csak egy körre mehettek el. A közvetlen élmezőny pozíciója nem ingott meg, Guevaráé lett a legjobb idő, őt Foggia és Nepa követte. Sasaki negyedik, Masia pedig ötödik lett. Sergio García csak a 11. hellyel lett Q2-es az időmérőre. Az utolsó bejutó Diogo Moreira lett.

A szabadedzések összesített végeredménye

SourceMotoGP
Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)