2023. december 08. 09:58
KezdőlapMotoGPMisano: A két gyári Ducati az élen, többen buktak az FP3 során

Misano: A két gyári Ducati az élen, többen buktak az FP3 során

Bagnaia annak tudatában vághatott neki a szombatnak, hogy a versenyt rajtbüntetéssel kezdi. A két gyári Ducati, Miller és ő a leggyorsabbak az időmérő előtt.

A MotoGP tegnap délutáni második szabadedzésén Enea Bastianini bizonyult a leggyorsabbnak. A jövőre a gyáró Ducati csapatához kerülő olasz jó idővel érkezett szombat délelőttre is, csak nagyon sokára tudtak nála a riválisok (a márkatársak) jobb időt futni. A Bestia egyébként nem tudta megjavítani azt a kört, amit még tegnap futott.

2023-as csapattársa, a gyári Ducati másik versenyzője, Pecco Bagnaia úgy vághatott neki a szombatnak, hogy tudta, vasárnapra már van egy háromhelyes büntetése. Végül ő volt az egyik, aki megjavította Bastianini idejét.

Ezzel Bagnaia egyébként a második helyen zárt, miután Jack Miller még nála is picivel gyorsabb körre volt képes Misanóban.

Az első az élmezőnyben, aki nem Ducatin ül, ki más, mint a vb-éllovas Fabio Quartararo volt a negyedik helyen. Idén először ott lehet a Q2-ben vele együtt a csapattárs Franco Morbidelli is. Morbido úgy csúszott be a tizedik helyen, hogy ott eredetileg nem ő zárt, azonban Marco Bezzecchi körét elvették, mert nem lassított sárga zászló alatt.

Az FP3 során többeken kifogott a misanói pálya egyik vagy másik szakasza. Időrendben először a Repsol Honda versenyzője, Pol Espargaró bukott, ő nehezen is szedte össze magát. Fizikailag jobban járt a maga esésével Miguel Oliveira, illetve Takaaki Nakagami, de onnantól ők is lemondhattak arról, hogy odaérjenek Q2-es helyre az FP3 leintésekor.

Végül nem csak Bezzecchi, hanem Jorge Martín is büntetést kapott. Ennek köszönhetően pedig nem csak Morbidelli, hanem Oliveira is ott lehet a Q2-ben.

A szabadedzések összesített végeredménye

Ebben a posztban még Jorge Martín szerepel a hetedik helyen, de ő büntetése miatt végül nem lehet ott (automatikusan) a Q2-ben.

ForrásMotoGP
Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)