2024. március 29. 16:59
KezdőlapMoto3A Max Racing szerelői kontra Fernández vita tovább folytatódott

A Max Racing szerelői kontra Fernández vita tovább folytatódott

Miután a Sterilgarda Husqvarna Max két szerelője szombaton megkapta jogos büntetését, este folytatódott a vita.

A Max Racing Team két szerelője és a Fernández család közötti vita szombat este sem ért véget. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a két szerelő a kvalifikáció alatt a szomszédos Red Bull Tech3 KTM boxa elé sétált, és az első fék megragadásával megakadályozták Adrián Fernándezt abban, hogy elhagyja a boxot. A feltételezések szerint azt szerették volna megakadályozni, hogy a spanyol Ayumu Sasaki szélárnyékában motorozzon a pályán.

A FIM MotoGP felügyelőbizottság ki is osztotta a büntetést – egyenként 2000 eurós pénzbírságot kaptak, és eltiltották őket az ausztrál és malajziai nagydíjakról. A Speedweek.com értesülései szerint a vita azonban este folytatódott, a beszámolók azonban ellentmondásosak.

Tény: A Max Racing két szerelője közül az egyiket a Husqvarna Moto3-as csapatfőnökének, Peter Öttlnek este kórházba kellett vinnie. Állítólag este fél tíz körül fejbe verte őt Carlos Fernández, Adrián édesapja, aminek következtében felrepett a szája és megduzzadt az arca.

A testvérek, Raúl és Adrián Fernández másként nyilatkoztak a történtekről. Elmondásuk szerint a két szerelő este fél tíz körül érkezett Raúl Fernández lakóautójához, megszólította a két testvért és a szülőket, és mindenekelőtt az édesanyjukat méltatta illetlen módon.

Vasárnap reggel a hatóságok a paddockban minden érintettől jegyzőkönyvet vettek fel, elvégre büntetőjogi szempontból releváns bűncselekményekről van szó, például testi sértésről.

„Nem voltam ott, csak azt láttam, hogy az egyik szerelőm megsérült. Ezért vittem be a kórházba” – magyarázta Peter Öttl.

Mivel azonban jelenleg tanúvallomás áll tanúvallomás ellen, nem lehet megítélni, hogy miért történt újra a veszekedés szombat este. Talán a rendőrök egyszer majd azonosítják a valódi tettes(eke)t.

A szombati időmérőn történt eset még egyszer:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

MotoGP™ (@motogp) által megosztott bejegyzés