2024. április 18. 23:43
KezdőlapMoto3A Sterilgarda Max csapat 2 tagját büntetéssel sújtották Fernández akadályozása miatt

A Sterilgarda Max csapat 2 tagját büntetéssel sújtották Fernández akadályozása miatt

A Sterilgarda Husqvarna Max csapat 2 tagja etikátlanul viselkedett a Moto3 időmérő edzésének 2. szakaszában, amikor akadályozta Adriàn Fernández boxból való kihajtását.

A Tech3 csapat Twitter oldalán jelent meg egy videó az esetről, amin látszik, hogy a Sterilgarda Husqvarna Max csapat 2 tagja akadályt képez Adriàn Fernández indulásánál.

A csapat két tagjáról később megállapították, hogy agresszív és veszélyes módon beavatkoztak és érintkeztek egy másik csapat motorjával és versenyzőjével, amikor éppen elhagyta a boxot a Moto3 Q2-es időmérőjén.

Mindkét csapattagot 2000 eurós pénzbüntetéssel sújtották, és mindkettőjüket kizárták az az ausztrál és malajziai versenyhétvégéről.  A következő két futamra nem lenne lehetséges a szóban forgó csapattagok pótlása a bevándorlási és utazási korlátozások miatt, ami potenciálisan biztonsági kockázatot jelenthet versenyzőjük számára. A két futamra szóló eltiltást ezért elhalasztották, és így az Ausztrál és a Malajziai Nagydíjra vonatkozik.

Az esetet maga Max Biaggi is elitélte: „Elfogadhatatlan viselkedés! Nyilvánosan is elnézést kérünk a Tech3 Racing csapattól és Adriàn Fernándeztől. Elfogadhatatlan, veszélyes cselekedet, amelyet etikai kódexünk semmilyen módon nem támogat! A felelősöket ennek megfelelően büntetjük.”

Biaggi bocsánatkérése és az eset a Twitteren megtekinthető:

Az eset másik szögből:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

MotoGP™ (@motogp) által megosztott bejegyzés