2022. december 09. 13:09
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapMoto3A Red Bull KTM Ajo Deniz Öncüvel és Ruedával folytatja 2023-ban

A Red Bull KTM Ajo Deniz Öncüvel és Ruedával folytatja 2023-ban

- Hirdetés -

Deniz Öncü visszatér az Ajo Motorsporthoz, míg José Antonio Rueda debütál az osztályban, miután Junior GP bajnok lett.

A Red Bull KTM Ajo megerősítette Moto3-as felállását a 2023-as szezonra. A csapatban két olyan versenyző lesz, akik a fiatalságot, a tapasztalatot és a tehetséget ötvözik a jó eredmények reményében. Deniz Öncü negyedik szezonjában vesz részt a Moto3-as világbajnokságban, míg José Antonio Rueda JuniorGP-bajnoki címét követően debütál.

Deniz Öncü 2018-ban és 2019-ben a Moto3 Junior Világbajnokságban versenyzett. A Red Bull Rookies Cupban is szerepelt, ahol 2017-ben negyedik, 2018-ban pedig második lett. A török versenyző az idei szezonban nem szerepel rosszul, egy dobogós helyet és három pole pozíciót szerzett. Jelenleg az összesített tabellán az ötödik helyet foglalja el. A csapat célja, hogy 2023-ban Öncüvel a bajnoki címért harcoljon.

- Hirdetés -

José Antonio Rueda közel tökéletes szezont futott, és egyszerre indult a Junior GP és a Red Bull Rookies Cup sorozatban. Misanóban 2022-ben Junior GP bajnokká koronázták, két futammal a szezon vége előtt, öt győzelmet, három dobogós helyezést és három pole pozíciót gyűjtve. A Red Bull Rookies Cup bajnoki címére is van esélye. A spanyol 16 évesen a motorsport egyik legígéretesebb versenyzője, és a tökéletes csapathoz csatlakozik, ahol folytathatja fejlődését.

- Hirdetés -

AKI AJO – CSAPATVEZETŐ

“A 2022-es szezon még nem ért véget, de nagy örömmel jelentjük be a 2023-as Moto3-as versenyzőinket. Deniz visszatér a csapathoz, volt néhány jó évünk együtt a FIM CEV-ben és néhány nagydíjon szabadkártyával 2018-ban és 2019-ben. Nagyon jól teljesít a Moto3-ban, és úgy gondolom, hogy nagy dolgokat érhetünk el együtt. José Antonio Rueda lesz a másik versenyzőnk: nemcsak a Junior GP-ben mutatott nagy potenciált, ahol idén bajnok lett, hanem a Rookies Cupban is. Láthattuk, hogy ő is egyike azoknak a versenyzőknek, akik nagy tehetséggel rendelkeznek. Úgy gondoljuk, hogy egy tapasztalt és egy fiatal versenyző kombinációja nagyon jól illeszkedik a filozófiánkhoz.”

DENIZ ÖNCÜ

“Nagyon örülök, hogy visszatérhetek ebbe a csapatba, a Junior GP-ben eltöltött közös évek után. Úgy gondolom, hogy 2023-ban nagyon jó dolgokra leszünk képesek együtt, és harcolni fogunk a bajnoki címért. Szeretném megköszönni Akinak és a KTM-nek ezt a lehetőséget, biztos vagyok benne, hogy a pályafutásom ezen új szakasza hozzá fog járulni a tapasztalataimhoz, és velük együtt tudok majd versenyzőként fejlődni.”

JOSÉ ANTONIO RUEDA

“Nagyon boldog vagyok, hogy csatlakozhatok a Red Bull KTM Ajo csapatához. Egy álmom vált valóra azzal, hogy egy ilyen csapat tagjaként debütálhatok a Moto3-as világbajnokságban és versenyezhetek. Nagy lelkesedéssel nézünk majd szembe a szezonnal, és minden versenyen mindent beleadunk. Ez az év a tanulás éve lesz, de biztos vagyok benne, hogy a lehető legjobb eredményeket fogom elérni.”

Jone Antonio Rueda és Aki Ajo Fotó: Ajo Motorsport
- Hirdetés -
Sourceajo.fi