2024. március 28. 22:34
KezdőlapMoto3A Red Bull KTM Ajo Deniz Öncüvel és Ruedával folytatja 2023-ban

A Red Bull KTM Ajo Deniz Öncüvel és Ruedával folytatja 2023-ban

Deniz Öncü visszatér az Ajo Motorsporthoz, míg José Antonio Rueda debütál az osztályban, miután Junior GP bajnok lett.

A Red Bull KTM Ajo megerősítette Moto3-as felállását a 2023-as szezonra. A csapatban két olyan versenyző lesz, akik a fiatalságot, a tapasztalatot és a tehetséget ötvözik a jó eredmények reményében. Deniz Öncü negyedik szezonjában vesz részt a Moto3-as világbajnokságban, míg José Antonio Rueda JuniorGP-bajnoki címét követően debütál.

Deniz Öncü 2018-ban és 2019-ben a Moto3 Junior Világbajnokságban versenyzett. A Red Bull Rookies Cupban is szerepelt, ahol 2017-ben negyedik, 2018-ban pedig második lett. A török versenyző az idei szezonban nem szerepel rosszul, egy dobogós helyet és három pole pozíciót szerzett. Jelenleg az összesített tabellán az ötödik helyet foglalja el. A csapat célja, hogy 2023-ban Öncüvel a bajnoki címért harcoljon.

José Antonio Rueda közel tökéletes szezont futott, és egyszerre indult a Junior GP és a Red Bull Rookies Cup sorozatban. Misanóban 2022-ben Junior GP bajnokká koronázták, két futammal a szezon vége előtt, öt győzelmet, három dobogós helyezést és három pole pozíciót gyűjtve. A Red Bull Rookies Cup bajnoki címére is van esélye. A spanyol 16 évesen a motorsport egyik legígéretesebb versenyzője, és a tökéletes csapathoz csatlakozik, ahol folytathatja fejlődését.

AKI AJO – CSAPATVEZETŐ

„A 2022-es szezon még nem ért véget, de nagy örömmel jelentjük be a 2023-as Moto3-as versenyzőinket. Deniz visszatér a csapathoz, volt néhány jó évünk együtt a FIM CEV-ben és néhány nagydíjon szabadkártyával 2018-ban és 2019-ben. Nagyon jól teljesít a Moto3-ban, és úgy gondolom, hogy nagy dolgokat érhetünk el együtt. José Antonio Rueda lesz a másik versenyzőnk: nemcsak a Junior GP-ben mutatott nagy potenciált, ahol idén bajnok lett, hanem a Rookies Cupban is. Láthattuk, hogy ő is egyike azoknak a versenyzőknek, akik nagy tehetséggel rendelkeznek. Úgy gondoljuk, hogy egy tapasztalt és egy fiatal versenyző kombinációja nagyon jól illeszkedik a filozófiánkhoz.”

DENIZ ÖNCÜ

„Nagyon örülök, hogy visszatérhetek ebbe a csapatba, a Junior GP-ben eltöltött közös évek után. Úgy gondolom, hogy 2023-ban nagyon jó dolgokra leszünk képesek együtt, és harcolni fogunk a bajnoki címért. Szeretném megköszönni Akinak és a KTM-nek ezt a lehetőséget, biztos vagyok benne, hogy a pályafutásom ezen új szakasza hozzá fog járulni a tapasztalataimhoz, és velük együtt tudok majd versenyzőként fejlődni.”

JOSÉ ANTONIO RUEDA

„Nagyon boldog vagyok, hogy csatlakozhatok a Red Bull KTM Ajo csapatához. Egy álmom vált valóra azzal, hogy egy ilyen csapat tagjaként debütálhatok a Moto3-as világbajnokságban és versenyezhetek. Nagy lelkesedéssel nézünk majd szembe a szezonnal, és minden versenyen mindent beleadunk. Ez az év a tanulás éve lesz, de biztos vagyok benne, hogy a lehető legjobb eredményeket fogom elérni.”

Jone Antonio Rueda és Aki Ajo Fotó: Ajo Motorsport
Forrásajo.fi