péntek, július 1, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapMotoEA Ducati videóval mutatta meg MotoE gépét - De Angelis-el a nyeregben

A Ducati videóval mutatta meg MotoE gépét – De Angelis-el a nyeregben

A Ducati hivatalosan is bejelentette, hogy csapatában üdvözölheti az ex-GP pilótát, Alex De Angelist, mégpedig a MotoE projekt fejlesztőcsapatában, és első ízben mutattak be videót a V21L-ről a pályán.

- Hirdetés -

2023-tól a MotoE világbajnokságban Ducati szériamotorokat használnak majd, egyedüli gyártóként. Claudio Domenicali cégfőnök szerint a cél a különösen könnyű, mégis nagy teljesítményű versenygép fejlesztése. Ennek elérése érdekében a Ducati Corse versenyosztálya szorosan együttműködik a házon belüli kutatás-fejlesztési részleggel.

Az előző év decemberében a Borgo Panigale-i gyártó először Misanóban küldte  pályára a V21L prototípust. Azóta is keményen dolgoznak a projekten, adatokat gyűjtöttek és továbbfejlesztették, hangsúlyozta Roberto Canè, a Ducati eMobility igazgatója.

“Az egész csapat kemény munkája meghozza gyümölcsét, folyamatosan haladunk előre, amivel nagyon elégedettek vagyunk” mondta Canè. “Alig négy hónap alatt a prototípusunk már megjárta Olaszország legfontosabb útvonalait, és a visszajelzések pozitívak voltak. Még sok a tennivaló, de határozottan jó irányba haladunk”.

A Ducati pénteken közzétette az első videót is a MotoE gépről a versenypályán. A felvétel Vallelungában készült, a motor nyergében pedig Alex De Angelis ül, aki most már hivatalosan is csatlakozott a fejlesztőcsapathoz a MotoGP tesztpilóta, Michele Pirro mellett. A négyszeres GP-győztes De Angelis egyébként indult már a MotoE világbajnokságon 2019-ben.

Íme a videó: