2024. április 23. 09:54
KezdőlapMotoELucio Cecchinello csapatának 2023-as felállása immár végleges

Lucio Cecchinello csapatának 2023-as felállása immár végleges

Az LCR E csapat a Ducatival való új MotoE-korszakot egy jól bevált felállással közelíti meg: Eric Granado mellé Lucio Cecchinello most Miquel Ponst is leigazolta a 2023-as szezonra.

„Nagy örömmel jelentjük be, hogy a 2023-as MotoE szezonra is meghosszabbítottuk a szerződést Miquel Ponsszal” – jelentette be hivatalosan hétfőn Lucio Cecchinello. Az Eric Granadóval való együttműködés folytatását már a múlt héten megerősítették.

„Különösen büszkék vagyunk, mert Miquelt a spanyol bajnokságból hoztuk a MotoE-be, mert hittünk a benne rejlő lehetőségekben, és valóban bebizonyította, hogy gyors versenyző és futamgyőztes. Még mindig úgy gondolom, hogy van hová fejlődnie. Az a célunk, hogy a bajnoki címért harcoljunk.”

Pons 2021-ben csatlakozott az LCR E csapathoz, miután korábban 2016-ban, 2017-ben, 2018-ban és 2019-ben is második lett a spanyol Supersport-bajnokságban. A most 26 éves mallorcai versenyző már hat MotoE-pódiumot szerzett, köztük egy győzelmet (2021-ben Barcelonában).

„Nagyon boldog vagyok, hogy az LCR csapatnál folytathatom” – hangsúlyozta Pons.

„Olyan ez nekem, mint egy nagy család, mert ez már a harmadik közös évünk. Szeretném megköszönni Luciónak ezt a lehetőséget. A télen nagyon keményen fogunk dolgozni, hogy a lehető legerősebbek legyünk az első tesztre. Készen állunk az első Le Mans-i versenyre.”