2022. december 02. 11:21
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapMotoGPMorbidelli dobogós pozíciókért küzdene

Morbidelli dobogós pozíciókért küzdene

- Hirdetés -

Franco Morbidelli számára a 2021-es idény felejthető volt. Az idei szezont tekintve bizakodó, de számol a térdműtétéből adódó nehézségekkel.

A Yamaha gyári versenyzője 2020-ban másodikként zárta a világbajnoki összetettet Joan Mir mögött, de a tavalyi szezon igazi hullámvasút volt a fiatal olasz számára. Térdét és keresztszalagját műteni kellett, mivel 2021 nyarán kiújult korábbi térdproblémája, visszatérésére pedig csak szeptemberben került sor. Azonban ahogy újra a paddockban találta magát, Morbidelli máris ajánlatot kapott a gyári Yamahától, amit örömmel elfogadott, így 2023-ig a hangvillások színeiben versenyez majd Fabio Quartararo mellett.

Hogy mit gondol az említett időszakról, illetve milyen célokkal vág neki 2022-nek, a következőkben olvashatjuk. Morbidelli szavait a Speedweek.com idézi:
„ A 2021-es év bonyolult volt, kihívásokkal megspékelve, de úgy gondolom, a legrosszabbat már magunk mögött hagytuk. Most az egész azon múlik, hogy megtaláljam a jó formát, és a télen végzett rehabilitáció alatt szerzett tapasztalatot tovább vigyem. Természetesen a munka a bal lábamra és térdemre irányult, de a többi területet is megdolgoztattuk. Kemény volt, mert még motorra sem ülhettem, csak konditerembe volt szabad menni, de ettől függetlenül szép telem volt. Ez idő alatt volt alkalmam jobban megismerni a csapat tagjait. Nagyon jól érzem magam, mert Valentinónak hála, már sokukat ismertem korábbról. Teljesen új a környezet számomra, de örülök, hogy sok olasz vesz körül. A légkör csodálatos és izgalmas. Természetesen van ok az örömre, hiszen a csapat világbajnoki címet nyert, de nem csak ez az oka annak, hogy jól érzem magam. Ismerem az embereket, a hangulat, és a velük töltött idő nagyon jó, izgalmas, és egyidejűleg professzionális is.”

- Hirdetés -

Morbidelli tudja, hogy nem akármilyen pilóta foglal helyet a boksz másik oldalán, hanem a világbajnok, Fabio Quartararo.
„A fő cél az, hogy megtaláljam a megfelelő sebességet és formát ahhoz, hogy Fabio tempójával fel tudjam venni a versenyt, mivel ő mindig magas szintet képvisel. Fontos, hogy gyors legyek, mert szeretnék harcolni a pódiumos helyezésekért. Év végére talán valami fontos dologért küzdhetek.”

- Hirdetés -

Fotó: MotoGP Media