2024. április 25. 02:33
KezdőlapMotoGPQuartararo: „A csapatom egyben a családom is”

Quartararo: „A csapatom egyben a családom is”

A 22 éves világbajnok, Fabio Quartararo nem munkaként fog fel egy-egy idényt a Yamahánál. Számára oylan érzés ez, mintha meghitt családi körben lenne.

A francia a tavalyi szezonban robbantott. 18 versenyből ötöt megnyert, ezen kívül négy dobogós helyezést is elért. Nagyon jól érzi magát a csapatánál, és nem munkaként tekint a közös időtöltésekre.

A fiatal francia szavait a Speedweek.com idézi:
„Nem nevezném csapatnak a csapatomat, ők sokkal inkább a családom. Több időt töltök velük, mint a szüleimmel. Tavaly éreztem először azt, hogy egy csapat vagyunk, egy valódi család. A mérnökömmel, Pablóval és a csapatom vezetőjével, Diegóval nagyon sok időt töltöttem együtt. Közösen dolgoztuk ki, hogy mely területeken kell javulnunk, illetve hol van problémánk. Ehhez csatlakoztak természetesen a japán mérnökök is. Mindig sok dolgunk van, de minden vidáman zajlik. Van négy mérnököm, ezen kívül még két fiú a Michelintől és az Öhlinstől. A csapatunkban nagyon jellegzetes a légkör. Ha dolgozunk, azt mindenki nagyon komolyan veszi és pokolian koncentrál. Amint azonban a munka befejeződik, az a csapat leszünk, ahol több a vidámság, mint bármelyik másik istállónál. Ez nagyon fontos számomra. Ha kész vagyunk a munkával, nem kell többé komolynak lenni, mert tudunk együtt nevetni és viccelődni egymással. Mindenki így működik nálunk. Amit munkának nevezek, az valójában egy vidám dolog, mert nagy sok örömünk van benne. Ha felülök a motorra, nagyon kell koncentrálnom és a leggyorsabbnak kell lennem, de élvezni is kell. Ez a csapatunk szelleme. Mindenki úgy érzi magát nálunk, mintha otthon lenne.”

Fotó: MotoGP Media