2024. április 25. 01:19
KezdőlapMotoGPMorbidelli dobogós pozíciókért küzdene

Morbidelli dobogós pozíciókért küzdene

Franco Morbidelli számára a 2021-es idény felejthető volt. Az idei szezont tekintve bizakodó, de számol a térdműtétéből adódó nehézségekkel.

A Yamaha gyári versenyzője 2020-ban másodikként zárta a világbajnoki összetettet Joan Mir mögött, de a tavalyi szezon igazi hullámvasút volt a fiatal olasz számára. Térdét és keresztszalagját műteni kellett, mivel 2021 nyarán kiújult korábbi térdproblémája, visszatérésére pedig csak szeptemberben került sor. Azonban ahogy újra a paddockban találta magát, Morbidelli máris ajánlatot kapott a gyári Yamahától, amit örömmel elfogadott, így 2023-ig a hangvillások színeiben versenyez majd Fabio Quartararo mellett.

Hogy mit gondol az említett időszakról, illetve milyen célokkal vág neki 2022-nek, a következőkben olvashatjuk. Morbidelli szavait a Speedweek.com idézi:
„ A 2021-es év bonyolult volt, kihívásokkal megspékelve, de úgy gondolom, a legrosszabbat már magunk mögött hagytuk. Most az egész azon múlik, hogy megtaláljam a jó formát, és a télen végzett rehabilitáció alatt szerzett tapasztalatot tovább vigyem. Természetesen a munka a bal lábamra és térdemre irányult, de a többi területet is megdolgoztattuk. Kemény volt, mert még motorra sem ülhettem, csak konditerembe volt szabad menni, de ettől függetlenül szép telem volt. Ez idő alatt volt alkalmam jobban megismerni a csapat tagjait. Nagyon jól érzem magam, mert Valentinónak hála, már sokukat ismertem korábbról. Teljesen új a környezet számomra, de örülök, hogy sok olasz vesz körül. A légkör csodálatos és izgalmas. Természetesen van ok az örömre, hiszen a csapat világbajnoki címet nyert, de nem csak ez az oka annak, hogy jól érzem magam. Ismerem az embereket, a hangulat, és a velük töltött idő nagyon jó, izgalmas, és egyidejűleg professzionális is.”

Morbidelli tudja, hogy nem akármilyen pilóta foglal helyet a boksz másik oldalán, hanem a világbajnok, Fabio Quartararo.
„A fő cél az, hogy megtaláljam a megfelelő sebességet és formát ahhoz, hogy Fabio tempójával fel tudjam venni a versenyt, mivel ő mindig magas szintet képvisel. Fontos, hogy gyors legyek, mert szeretnék harcolni a pódiumos helyezésekért. Év végére talán valami fontos dologért küzdhetek.”

Fotó: MotoGP Media