2024. április 20. 13:37
KezdőlapMotoGPMir: „Nem találkoztam riválisokkal a pályán”

Mir: „Nem találkoztam riválisokkal a pályán”

A 2020-as világbajnok, Joan Mir szerint időre van még szükségük, hogy a maximumot kihozzák a Suzukiból, de nem érzi elveszettnek magát a mezőnyben.

A fiatal spanyol pilóta a 12. helyen zárta a vasárnapot Sepangban, mindössze 0,389 ezredmásodperccel lemaradva az első helyet megkaparintó Enea Bastianinitól.

„Összességében elégedett vagyok. Ma még jobban megismertük az új motor adta lehetőségeket. Az alap meglehetősen erős, jó érzés vezetni, nincs okom panaszra. Boldog vagyok. Természetesen szükségünk van még időre ahhoz, hogy az új csomagból kihozzuk a maximumot, erre nem elég két nap. Még van három tesztnapunk Mandalikában, de azt kell mondanom, már tettünk lépéseket előre. Különösen az időmérő szakaszon, használt gumikon éreztem nagyon erősnek magam, és ennek örülök.”  – idézi a spanyol versenyzőt a Speedweek.com.

Mir arról is beszélt, hogy miben változott az új versenygép a tavalyihoz képest:
„Az új motor több lehetőséget rejt, de a karakterisztikája hasonló az előző típushoz, nem vesztett az erejéből. Mandalikában először az új pályával kell megismerkednünk pénteken, az első két nap feltehetőleg azzal fog eltelni, hogy összehangoljuk a motort a pályával. Meg kell vizsgálnunk továbbá azt is, hogy a Sepangban használt beállítások Indonéziában is működőképesek-e. Világos, hogy van még min dolgoznunk, de lehetne rosszabb is a helyzet, szóval elégedett vagyok.”

Ami pedig a versenytársakat illeti:
„Nem tudok mit mondani a többi csapatról, saját magamra összpontosítottam. Tudom, hogy furcsán fog hangzani, de ez az igazság: A két nap alatt egyetlen riválissal sem találkoztam a pályán.”

Fotó: Suzuki Racing