szerda, június 29, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapMotoGPMár csak az Aprilia és a VR46 Ducati van hátra

Már csak az Aprilia és a VR46 Ducati van hátra

Két istállót leszámítva eddig kilenc királykategóriás gárda tartotta meg 2022-es csapatbemutatóját. Február 10-án az Aprilia, 24-én pedig a VR46 Ducati teszi majd teljessé a listát.

- Hirdetés -

Az Aprilia bemutatójára tehát nem kell már sokat várni, hiszen február 10-én, délelőtt 11:00-kor rántják le a leplet 2022-es motorjaikról és egyúttal csapatukról. Utóbbit azért is különösen fontos kiemelni, mivel az elmúlt években az Aprilia gyakorlatilag a Gresini Racingbe „oltott” alakulatként működött, vagyis nem beszélhettünk a szó hagyományos értelmében vett gyári istállóról, mint mondjuk a Ducati, a KTM, a Yamaha, a Suzuki, vagy éppen a Honda esetében. Ez ebben az évben megváltozik, ugyanis a Gresini Racing és az Aprilia útjai az elmúlt szezon végeztél kettéváltak. A Gresini istálló Ducatira váltott, az Aprilia pedig immáron független gyári csapatot indít, hasonlóan a többi márkához. Ilyen tekintetben tehát mindenképpen különleges csapatbemutatóról beszélhetünk, ahol természetesen két versenyzőjük Aleix Espargaro és Maverick Vinales játszák majd a főszerepet. Espargaro 2017 óta meghatározó tagja az Aprilia MotoGP projektjének, míg Vinales tavaly év végén, a Yamahával való viharos szakítást követően csatlakozott a noaleiekhez.

Ami pedig a VR46 Ducatit illeti: Ők egy teljesen új istálló a királykategóriában, lényegében az Avintia helyét veszik át. Egyik versenyzőjük, Luca Marini tavaly már letöltötte tanulóévét a királykategóriában egy 2019-es Ducatival, idén azonban már a bolognaiak 2021-es motorjával fog versenyezni, akárcsak régi-új csapattársa, Marco Bezzecchi. Ők ketten alkották 2020-ban a VR46 Moto2-es alakulatát, most pedig ismét egy boxon osztoznak majd. Bezzcchinek az idei lesz az első éve a legnagyobb géposztályban, így akárcsak a teljes istálló, úgy az ő részéről is a tapasztalatszerzésről szól majd ez az esztendő. A VR46 tehát február 24-én, 12:00-kor prezentál majd.

Végül pedig alább azon csapatok listája látható, akik már megtartották bemutatóikat. A csapatnevekre kattintva mindegyik esetében visszanézhető az adott prezentációról készült beszámoló és természetesen fotók is.

Január 15. – Gresini Ducati
Január 24. – RNF WithU Yamaha
Január 27. – Red Bull KTM, Tech3 KTM
Február 2. – Pramac Ducati
Február 4. – Monster Energy Yamaha
Február 4. – Team Suzuki Ecstar
Február 7. – Ducati Lenovo Team
Feburár 8. – Repsol Honda
Február 9. – Castrol LCR Honda
Február 9. – Idemitsu LCR Honda

Fotó: Aprilia Racing