2024. április 25. 12:50
KezdőlapMotoGPAlvaro Bautista bizakodó a portimaói teszt után

Alvaro Bautista bizakodó a portimaói teszt után

Arról már beszámoltunk, hogy Alvaro Bautista a 2019-es szezon után visszatért az Aruba.it Racing kötelékébe. A portimaoi két napos privát teszttel túl van a második próbán is a Ducati nyergében, ezzel kapcsolatos érzéseit osztotta meg velünk.

Írta: Börcsök Réka

A spanyol versenyző immár négy nap tesztelésen (novemberben Jerezben, míg a napokban a portimaoi aszfalcsíkon) van túl régi-új csapatával. Ahogy arról beszámoltunk, a Portimaoban zajló edzést a harmadik helyen zárta Razgatlioglu és Rea mögött. A második napon a 8-as kanyar bejáratánál önhibájából bukott, de sérülés nem történt, így folytatni tudta a munkát. Elmondta, hogy „Két nagyon pozitív napot zártunk, elégedett vagyok a munkával, amit elvégeztünk.” A többiekhez hasonlóan ő is tesztelte a Pirelli új összetételű SCQ abroncsát, de legjobb idejét az SCX gumival felszerelt versenygépével érte el. Meg volt elégedve mindegyik abronccsal, bár elmondása alapján valószínűleg nem tudta kihasználni az SCQ teljesítményét (a Superpole versenyekre fejlesztette a Pirelli), hiszen még ismeretlen volt számára.
A novemberi és a mostani tesztek tapasztalatai után azt nyilatkozta, hogy még korai célokat felállítani a szezonra nézve, de kényelmesen érzi magát a Ducati nyergében. Összehasonlítva a három évvel ezelőtti kezdéssel, elmondta, hogy akkor gyors volt, viszont nem volt elég tapasztalata a kategóriában. Most úgy érzi, meg van a tempója, de emellett jobban kézben tart mindent, biztonságosabban kezeli motorját, jobban ismeri a gépet, így több információval tud szolgálni mérnökei számára, apróbb dolgokban is. „Nagyon boldog vagyok, erősebbnek érzem magam, mint három évvel ezelőtt!” – zárta Bautista nyilatkozatát.

Fotó: World Superbike Media

Írta: Börcsök Réka