szerda, június 29, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapMotoGPSanti Hernandez: „Az a célunk, hogy Marc nyerje meg a világbajnokságot”

Santi Hernandez: „Az a célunk, hogy Marc nyerje meg a világbajnokságot”

12 év együttműködés után nem is csoda, hogy Marc Marquez főmérnöke, Santi Hernandez hatalmas potenciált lát a 29 éves versenyzőben. Úgy véli, idén a spanyol visszatérhet a trónra.

- Hirdetés -

Marc Marquez utóbbi szezonjaira nem éppen a szerencse volt jellemző. Számos sérülés közbeszólt, így a spanyol klasszis számára nem sikerült elhódítani a világbajnoki címet. Azonban főmérnöke szerint, idén minden esély megvan rá, hogy versenyzője újra a csúcsra érjen, mivel hatalmas változások mentek végbe mind a motoron, mind pedig Marquez gyógyulásában tavalyhoz képest.

A 2022-es fejlesztésű gyári Hondát mintha kicserélték volna. Új a motor, a váz, a burkolat, és további aerodinamikai elemek is megjelentek a versenygépen.

Santi Hernandez az alábbiakat nyilatkozta az új motorral kapcsolatban, szavait a Crash.net idézi:
„Különösen a stabilitás a kanyarbejáratokon, nagyobb sebesség és több erő az egyenesben – ez az, amit akarunk. Minden versenyző ezt szeretné igazából, erősebbnek lenni az egyenesben, stabilabb fékeket, illetve gyorsabban kijönni a kanyarokból. Kéréseink ezek voltak, mivel ezek azok a területek, ahol nagyon szenvedtünk, különösen az egyenesekben, ahol csak úgy tudod növelni a sebességed, ha nagyobb erejű motor dolgozik a gépben.”

Marc Marquezt azonban nem csak a sérülései viselték meg, hanem a fiatal trónkövetelők, akik a pályán semmitől nem riadnak vissza, hogy felvegyék vele a harcot. Hernandez úgy véli, a spanyol képes lesz felülkerekedni az akadályokon és megcélozni a világbajnoki cím elérését:
„Ha ugyanazzal a pilótával dolgozol már évek óta, akkor minden könnyebben megy, mivel mindent tudunk egymásról és a másik munkájáról. Azonban ez azért nehéz is, mert mindenkinek fejlődnie kell, mivel vannak gyenge pontjaink. Szeretnénk, ha ezeket a hiányosságokat az új motorral ki tudnánk küszöbölni, illetve magunk mögött hagyhatnánk ezeket a tényezőket. A legjobbunkat nyújtva szeretnénk a csúcsra érni. Hogy őszinte legyek, ha olyan emberrel dolgozol együtt, mint Marc, a cél egyértelműen a világbajnoki cím, mivel magunk mögött hagytunk két nehéz idényt, amikor nem volt esélyünk harcolni érte. Majd látjuk hogyan alakul a szezon, milyen kimenetele lesz egy-egy versenynek, hogy akkor mi lesz a valódi célunk, de ha engem kérdeztek: megnyerni a világbajnokságot Marc-kal – ez a cél.”

Fotó: MotoGP Media