2024. április 17. 01:58
KezdőlapMotoGPQuartararo: „Marquez ellen nyerni mindig nagyobb öröm”

Quartararo: „Marquez ellen nyerni mindig nagyobb öröm”

A tavalyi királykategóriás világbajnok úgy érzi, álmai valóra váltak. Nem érzi magát nyomás alatt, rendkívül motivált a kevesebb, mint egy hét múlva iduló szezon kapcsán, és Acostát jövőre a MotoGP-ben látná.

Indul a visszaszámlálás. Pénteken az első szabadedzéssel megkezdődik a 2022-es idény. A MotoGP-ben Fabio Quartararo az a versenyző, akitől a többiek szeretnék elorozni a koronát idén. A francia világbajnoknak már nem kell bizonyítania, ettől függetlenül többet szeretne elérni.

A 22 éves pilóta szavait a DAZN.com idézi:
„Valóra vált az álmom, világbajnok lettem, de most többet szeretnék. A nyomást viszont nem érzem magamon. Annyi csak, hogy sokkal motiváltabb vagyok, ami erőssé tesz, de nem kell bizonyítanom senkinek semmit.”

A francia arról is beszélt, hogy mire számít a visszatérő Marc Marquezzel kapcsolatban:
„Hogy őszinte legyek, mindig nagy öröm ellene versenyezni. Nem ugyanolyan érzés, mint amikor mások ellen harcolsz. Ellene nyerni az teljesen más. A Yamaha minőségi gép, de természetesen a legjobb motorral és a legütőképesebb projekttel szeretnénk rendelkezni, azonban még semmi nincs eldöntve.”

Quartararo természetesen nyomon követi az alacsonyabb kategória történéseit is. Pedro Acosta teljesítmnye egyenesen lenyűgözi.
„Hatalmas meglepetés számomra. Arra számítok, hogy jövőre már a MotoGP-ben fog versenyezni.”

Fotó: MotoGP Media