2024. április 19. 11:41
KezdőlapMotoGPDovizioso szerint a többi yamahás mást akar a motortól, mint ő

Dovizioso szerint a többi yamahás mást akar a motortól, mint ő

Nincs egyetértés, milyen irányba kellene elindulni a fejlesztésekkel a Yamahánál. Dovizioso úgy érzi, duplamunkát végez.

Andrea Dovizioso még a top 10-be sem fért be az első két szabadedzés végi összesített eredménysorban, így van miért aggódnia. Nem is volt éppen elégedett azzal, amit az Indonéz Nagydíj péntekjén tapasztalt. Pedig a márkatársakra irányult minden reflektor, miután ők voltak a leggyorsabbak…

Feltettem reggel a lágyabbik gumit, amivel minden, még a stratégia is teljesen más. Így istenigazából nem is tudom a gumikat összehasonlítani. Délután viszont rengeteg problémám volt. Nagyon nehezen találtam a tapadást, amit még az sem magyaráz meg, hogy egyébként én egy használt közepessen mentem, a többiek pedig újjal” – sorolja a problémákat Dovi.

Dovizioso stílusa nem igazán kompatibilis azzal, ahogy Fabio Quartararo és Franco Morbidelli versenyez. Ő a maga részéről ennek tudja be a problémákat. „Nincs egyetértés, de ez az egyet nem értés annak a megerősítése, amit én gondolok a motor tulajdonságairól. Fabio és Franco nagyon más, nagyon különleges módon vezetnek. Ők például a kanyar közepén már elkezdenek a gázzal játszani. A kanyar kijáratán erre nincs lehetőség.

Addig viszont, amíg megszületik a konszenzus, Dovizioso nem ülhet tétlenül. „Nincs mit tenni, dolgozni kell a stílusomon. Ki kell dolgoznom egy másfajta stílust. Jelenleg így duplamunkát kell, hogy végezzek emiatt.

ForrásGPOne