2024. április 23. 17:46
KezdőlapMotoGPMiller nem panaszkodik, neki megfelel Mandalika állapota

Miller nem panaszkodik, neki megfelel Mandalika állapota

Többekben felmerültek aggályok az Indonéz Nagydíj helyszínét illetően. Jack Miller nem tartozik ezek közé, sőt.

Jack Miller a versenynaptárba negyedszázad után visszatérő Indonézia pályájával kapcsolatban korábban sem igényelt új aszfaltot. Az ausztrál már a holtszezon során is csak egy tisztítást szeretett volna.

Soha nem mondtam, hogy a pálya ne állna készen a versenyzésre. Én csak egy tisztítást szerettem volna” – fogalmazott Miller az év korábbi szakaszában, már a tesztek után. Most azért mégis hálás. „Nem gondoltam, hogy szükség lenne rá új aszfaltra, de ha már így alakult, hálás vagyok érte, mert jobb lett vele egyébként a pálya. Mandalika 100 százalékban készen áll a versenyzésre. Megcsinálok majd az edzéseken még egy próbarajtot, hogy lássam, hogy megy.

Bár a pálya állapota rengeteget javult a teszt óta, az ideális ív mellett még mindig rettenetesen koszos. Ez egyébként problematikus Miller szerint is.

Láttam néhány srácot pont ezen a poros részen próbarajtolni. Nem egyszerű annak, aki ilyen részről indul. Ezt fel is vetjük majd a versenyigazgatóságnak, és kitalálunk rá valamilyen tervet.

Miller alapvetően élvezi az indonéz hétvégét. „Jó móka volt a péntek. Jó munkát végzett mindenki, hogy a pálya készen álljon a versenyzésre. Néhol még egy kicsit poros, de nincs jobb módszer a tisztításra, mint sok-sok motor rajta. Ráadásul megvan a tempónk is, az FP2 során végzett hosszúetap-próba például kimondottan jónak tűnt. Kipróbáltam a lágyabbik gumit is, mert az új. Próbáltunk mindent megérteni.

ForrásCrash.net