2024. április 26. 22:17
KezdőlapMotoGPKisebb nézeteltérés Miller és Quartararo között

Kisebb nézeteltérés Miller és Quartararo között

Rögtön a verseny elején szoros csatába bonyolódott Jack Miller a világbajnoki címvédővel. Az ausztrálnak tavaly is volt több konfliktusa az akkori címvédővel, Mirrel, ezúttal Quartararo került a célkeresztjébe.

Történt ugyanis, hogy Quartararo mellett Oliveira és Miller is elment az második kör elején a célegyenesben, az ausztrál viszont kicsit szélesebben fordult, így a kanyartempóban jóval erősebb Yamaha nyergében Quartararo kicsit meglökte vetélytársát. Az esetnek komolyabb következménye nem volt, Miller nem sokkal később a vezetést is átvette, és végül gumiproblémák miatt lassult le. A 16. körben Quartararo már teljesen tisztán előzött, a futam után viszont kisebb konfliktus alakult ki a két versenyző között.

Jack Miller

„Az nem is párharc volt. Megelőztem, és egyszerűen nekiment a lábamnak. Szerintem ez szükségtelen húzás, hogy ha megelőznek, akkor azonnal az első kereke irányába gyorsítasz. Örömmel elbeszélgetek vele, de ez nem az első eset volt. Láttuk Johann (Zarco) esetében is. Rendben van, előzz. De ez nem azt jelenti, hogy úgy rácsavarod a gázt, hogy a másik első kereke felé tartasz, aki így akár el is eshet.”

„Szerintem ez nem fair, hogy nekimegy a bőrruhámnak. A verseny azon szakaszában sokkal jobb tempóm volt, hiszen én a 9. helyről jöttem, ő meg pole-ból indult, és gyorsabb voltam. Egyszerűen felesleges kockázat volt nekem jönnie.”

Quartararo szerint Miller túlreagálja a szituációt.

Forrás: Monster Energy Yamaha

Fabio Quartararo

„Nem igazán érdekel, mert ő egyike azoknak a paddockban, akinek a múltban jónéhány agresszív húzása volt, és szerintem az én manőverem nem volt az. Váratlanul ért, hogy összeértünk, de csak nagyon minimális volt a koccanás. Nem tudom visszanézte-e már, de mielőtt nyilatkozik, jobban tenné, ha megnézné, mert semmi rosszat nem csináltam.”

„Még a motoron voltunk, amikor beszélt hozzám, de nem hallottam semmit, csak láttam, hogy nem boldog. De nem csináltam semmi durvát, nem is támadtam. Megelőzött az egyes kanyarban, majd láttam, hogy szélesre fordul, és tartottam az ívet. Érdekelne más pilóták véleménye is, hogy a manőverem rendben volt-e vagy sem. Ha hibázok, akkor elnézést kérek érte, de ezzel kapcsolatban úgy vélem, nincs mit mondanom.”