csütörtök, március 28, 2024
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
KezdőlapMotoGPQuartararo: Ez a második hely felér egy győzelemmel

Quartararo: Ez a második hely felér egy győzelemmel

- Hirdetés -

A világbajnoki címvédő, Fabio Quartararo még saját magát is meglepte, hogy milyen lenyűgöző teljesítményre volt képes esőben.

Bár pole pozícióból kezdhette a futamot, a francia pilóta nem örült a sötét felhők érkezésének, mivel nem kimondottan kedveli az ilyen pályaviszonyokat. A futamot biztonsági okokból 27 körről 20-ra rövidítették, emellett 75 percet csúszott a rajt a heves esőzés miatt.

Quartararo a következőképp emlékszik vissza, szavait a Speedweek.com idézi:

„Ültünk a bokszban és vártunk, elég sokáig. Nem volt egyszerű. Még a bőrruhámat is levettem, aztán 8 perccel a bokszutca nyitása előtt gyorsan át kellett öltöznöm. A rajtrácsra vezető út idegtépő volt, de végül nagyon jó eredménnyel zártam. Nem volt mit tenni, előre kellett menni. Amikor Mir mögött haladtam az ötödik helyen, megpróbáltam összeszedni magam, és nem akartam pozíciót veszíteni. Egyre jobb helyzetben voltam és Rinset is meg tudtam előzni, akkor már karnyújtásnyira éreztem a célt. Tudtam, hogy dobogós helyért harcolok. Miller és Zarco épp csatáztak, amikor utolértem őket, szóval úgy véltem, gyorsan eléjük kerülhetek. Ez az eredmény hatalmas önbizalommal tölt el, méghozzá azért, mert látom, hogy ilyen körülmények között is versenyképesek vagyunk, de a hátsó tapadás még mindig nem az igazi. Előfordulhat, hogy emiatt nem mindig tudok majd a dobogóért harcolni, hanem csak Top 6-os, vagy Top 7-es eredményeket szerezni. Szóval ezen a területen még hiányérzetem van.”

A francia versenyző az összetettben így a 3. helyen áll, mindössze 3 ponttal lemaradva a katari futamgyőztes, Enea Bastianini mögött.