2024. március 28. 15:47
KezdőlapMotoGPZarco: Túl sokáig vártam

Zarco: Túl sokáig vártam

Johann Zarco teljesített a legjobban a ducatis pilóták közül Mandalikában, de bántja, hogy a sikert nem tudta győzelemre váltani.

Érdekes hétvégén van túl a francia versenyző. A szombati nap folyamán még egy bukást is elszenvedett, amikor a Rins motorjából kifolyt olajon elcsúszott. A mai napra pedig még csúszósabbnak ígérkezett a pálya, hiszen még a futam előtt megnyíltak az ég csatornái.

„Örültem az esőnek” – kezdi Zarco, gondolatait a Speedweek.com tolmácsolja – „Egy ilyen futam sokkal megterhelőbb fizikailag. Az pálya hőmérséklete még mindig nagyon magas volt, és az újraaszfaltozott rész hihetetlen tempóval kecsegtetett. Jack és Miguel hihetetlenek voltak. A futam rajtjától kezdve nagyon jó tempót motoroztak, nekem viszont szükségem volt pár körre, hogy felmérjem a körülményeket. Amikor tudatosult, hogy a dobogó látótávolságon belülre került, még többet kockáztattam, és ez végül kifizetődött. Viszont túl sokáig időztem Jack mögött. A féktávokon erős voltam, de nem sikerült elég gyorsan megelőznöm őt, akkor talán még Miguelt is utolérhettem volna. Valóban kár érte, de későn kapcsoltam. Nehéz volt számomra két kanyar után mindent beleadni, jobban kellett volna bíznom önmagamban.”