hétfő, június 27, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapMotoGPDani Pedrosa 2022-ben autóversenyzőként debütál

Dani Pedrosa 2022-ben autóversenyzőként debütál

A visszavonult MotoGP legenda, Dani Pedrosa ebben az évben a Lamborghini Super Trofeo Europe sorozatában az FFF Racing csapatnál kapott lehetőséget.

- Hirdetés -

Pedrosa 2006-os grand prix debütálását követően világbajnoki címet szerzett a 125-ös géposztályban, a 250-ben kétszer is diadalmaskodott, és három alkalommal zárt a MotoGP világbajnokság második helyezettjeként. Pályafutása során 31-szer győzött a királykategóriában.

A visszavonulását követően Pedrosa a KTM hivatalos tesztversenyzője lett, a mai napig itt tevékenykedik.

A spanyol azonban idén részt vesz a három versenyből álló Lamborghini Super Trofeo Europe sorozatban, ahol FFF Racing csapatának harmadik autójának volánja mögött látjuk majd. Pedrosa egy csapatban fog versenyezni a tapasztalt Antonin Borgával Imolában Misanoban és az Algarve nagydíjon.

„Nagyon boldog vagyok, hogy részese lehetek ennek az új kalandnak a Lamborghinivel és az FFF Racing Team-el.” – kezdi Pedrosa, szavait az Autosport.com idézi – „Ez az első tapasztalatom négy kerékkel és bár még sokat kell tanulnom, nagyon izgatott vagyok. Alig várom, hogy új trükköket  tanuljak és a lehető legjobban kezdjek. Remélem jól fogjuk érezni magunkat.”

A tavalyi évben a spanyol szabadkártyás lehetőséget kapott a stájer nagydíjon, ahol tizedikként végzett. Giorgio Ferro, az FFF Racing Team igazgatója hozzátette, hogy a volt Forma 1-es versenyző, Vitantonio Liuzzi lesz Pedrosa segédje.

„Nagyon boldogak vagyunk, hogy Dani úgy döntött, hogy karrierjét a mi csapatunkkal és a Lamborghinivel kezdi el négykeréken. Profi felfogásával és versenyszellemével biztosan szembe tud majd nézni ezzel a kihívással, a szakértő Antonin támogatása és Vitantonio Liuzzi tanácsai birtokában. Jó lesz együtt osztozni a támogatóinkkal ebben az új fejezetben. Köszöntjük Danit és Antonint az Orange 1 FFF Racing családjában, biztosan elképesztő szezont fogunk együtt futni.”

Pedrosa debütálása egybevág a korábbi MotoGP riválisa, Valentino Rossi első imolai futamával a GT World Challenge Europe versenysorozatban.